Igdir Üniversitesi Kendi Temizlik Malzemelerini Üretiyor, Sirada Piyasaya Satis Var

Igdir Üniversitesi bünyesinde kullanilmak üzere ürettigi basta yüzey temizleyici, çamasir suyu, cam temizleyici ve WC-banyo temizleyici gibi ürünleri kurdugu atölyesinde seri üretim ile hem kendi kurumun bütün yerlerinde kullanacak hem de piyasaya satis yapacak.

Igdir Üniversitesi Kendi Temizlik Malzemelerini Üretiyor, Sirada Piyasaya Satis Var
Igdir Üniversitesi kendi kendine yetebilen üniversitesi modeli ile yeniliklerine devam ediyor. Igdir Üniversitenin Arastirma Laboratuvari Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde (ALUM) üretilen yüzey temizleyici, çamasir suyu, cam temizleyici ve WC-banyo temizleyici gibi ürünlerin seri üretimi için üniversite bünyesinde kurulan “Serhat Teknopark”ta bir atölye kuruldu. Küçük bir fabrika islevi gören atölyede simdilik yüzey temizleyici, çamasir suyu, cam temizleyici ve WC-banyo temizleyici gibi ürünler üretiliyor. Üniversitenin ihtiyaci olan temizlik ürünleri üretimi üniversite bünyesinde yapilirken, zamanla disariya da satislari yapilacak olan ürünler arasinda kozmetik ürünleri, temizlik ürünleri ve ileriki dönemlerde saglik-gida alaninda da yenilikçi ürün üretimi olacak.

Igdir Üniversitesi Kimya ve Kimyasal Isleme Teknolojileri Bölümü ve Arastirma Laboratuvari Uygulama ve Arastirma Merkezi Sorumlusu Ögretim Görevlisi Musa Karadag tarafindan kurulan isletmede yöreye ait bitkilerden alinan aromalari da bu ürünler ile bulusturuyor. Kurulan küçük fabrikanin destekler ile büyütülmesi hedefleniyor. Katma degeri yüksek tarimsal ürünler alaninda ihtisaslasan Igdir Üniversitesi bölge ekonomisine katki saglayacak projeleri ile de göz kamastiriyor.

Yöreye ait bitkisel ürünleri çöp olmamasi için çalistiklarini belirten Sorumlusu Ögretim Görevlisi Musa Karadag, ”Igdir Üniversitesi arastirma laboratuvari bünyesinde üretimini gerçeklestirdigimiz temizlik ve kozmetik ürünlerin birçogunu bu atölyemizde gerçeklestiriyoruz. Bu ürünlerin basinda özellikle su an üniversite bünyesinde üretimini gerçeklestirdigimiz yüzey temizleyici, sivi sabun arti cam sil gibi ürünler, bir de lavabo ve WC temizleyicisini burada üretiyoruz. Temel amacimiz kendi kendine yeten bir üniversite modeli olusturmaktir. Temizlik olsun, kozmetik olsun, saglik olsun birçok ürünü üniversitemiz bünyesinde degisik projeler çerçevesinde üretim yaparak ülke ve bölge bütçesine katki saglamayi düsünüyoruz. Bizim buradaki temel amacimiz bölgede yetistirilen birçok bitki var. Bu bitkilerin bertaraf olup çöp olup gitmesinden ziyade bunlari ürün haline getirip bölgeye ve ekonomiye kazandirmak temel amacimizdir. Bununla ilgili birçok projemiz var, insallah bunlarin devami gelecek daha saglikli ürünler üretmeyi hedefliyoruz. Tabii ki biz bu alanda destekçilerimizin olmasini bekliyoruz. O yüzden daha iyi büyük projeler yapmak için destekler bekliyoruz daha büyük projeler gerçeklestirmek için. Igdir Üniversitesi burada kendi temizliginin de kullandigi birçok ürünün üretimini gerçeklestiriyor. Bunlarin basinda sivi sabun, WC temizleyicisi su an üretimi devam edenler içinde cam sil ve tuvalet temizleyicisi gibi ürünleri tabii ki devami sirasiyla gelecektir. Kendi kendine yetebilen bir üniversite modeli olusturmaktir. Insallah rektör hocamizin destekleri ve diger akademisyen hocalarimizin destekleriyle bunlara daha güzel bir sekilde devam edecegiz. Bunlarin devami daha gelecektir. Bu üniversitemiz için daha yeni baslangiçtir” dedi.

Kaynak: İHA