Baskan Yilmaz, Özel Bireyler Ile Itfaiye Haftasini Kutladi

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin Engelsiz Akademi Merkezi’nde egitim gören engelli bireyler, Baskan Atsiz Afsin Yilmaz ile birlikte İçel Orman Isletme Müdürlügü Kuyuluk Orman Deposunu ziyaret etti, yangin ilk müdahale ekibi ile bir araya geldi.

Baskan Yilmaz, Özel Bireyler Ile Itfaiye Haftasini Kutladi
Özel bireylerin sosyal yasamin her alaninda yer alabilmesi için çalismalar yapan Baskan Yilmaz, onlarla birlikte Orman Bölge Müdürlügü’nde yangin söndürme egitimini takip etti. Mutluluklari gözlerinden okunan özel bireyler, itfaiyecilik meslegini yakindan tanima firsati buldu. Ziyaret sirasinda yangin ilk müdahale ekibi, görev ve sorumluluklarini anlatti, yangin sirasinda kullandiklari araç ve gereçleri gösterdi. İçel Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçin da yürüttükleri çalismalar hakkinda bilgiler vererek, "Itfaiye Haftasinda çocuklarimizi agirlayarak bilgiler aktariyoruz. Toroslar Belediye Baskanimiz Atsiz Afsin Yilmaz ile birlikte Toroslar Belediyemizin Engelsiz Akademi Merkezi’nde egitim gören özel bireyleri ve ailelerini müdürlügümüzde agirlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

Itfaiye personelinin haftasini kutlayarak basarilar ve kolayliklar dileyen Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz ise "Olaganüstü durumlarda, yanginda ve özellikle orman yanginlarinda fedakarca mücadele eden tüm itfaiyecilerimizin, ekiplerimizin Itfaiye Haftasi’ni kutluyorum. Son zamanlarda orman yanginlari artti. Orman Bölge Müdürlügü itfaiye ekibi de çevre ilçelerdeki ve yakin bölgelerdeki orman yanginlarina müdahale ediyorlar. Deprem sürecinde de önemli görevler aldilar. Onlar, bizim canimizi kurtarmak için canlarini ortaya koyan kardeslerimiz ve agabeylerimiz. Tüm itfaiye ekibine tesekkür ediyorum. Orman yanginlariyla mücadele ederken hayatini kaybeden itfaiyecilerimize ve Orman Bölge Müdürlügü personeline Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar sehit oldular. Vatan, devlet, millet için canlarini ortaya koydular. Yaralananlar da gazidir. Kendilerine acil sifalar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Özel çocuklar ve gençler için birçok etkinlik yaptiklarini vurgulayan Yilmaz, "Bugün de Itfaiye Haftasi’ni birlikte kutlamak istedik. Birkaç ay önce temsili askerlik uygulamasi çerçevesinde özel bireylerimize terhis belgelerini verdik, mutluluklarina ortak olduk. Bugün de özel çocuklarimiz ve gençlerimiz ile birlikte İçel Orman Isletme Müdürlügümüzü ziyaret ederek, itfaiye personeline basarilar diledik. Sizleri seviyoruz. Varliginiz bizlere güç ve güven veriyor. En önemlisi birbirimizi görecegiz, anlayacagiz, sevecegiz, sayacagiz, hep beraber daha güçlü bir millet ve toplum olacagiz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan özel bireyler, Baskan Yilmaz ile birlikte yangin ilk müdahale ekibinin çalismalarini izledi ve bilgiler aldi.
Kaynak: İHA