Bakan Tekin Açiklamasi 'Hangi Partiden Olursa Olsun Kim Egitime Destek Oluyorsa Biz De Kendisine Tesekkür Ediyoruz'

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, parti ayrimi yapmadan egitim ve ögretim süreçlerine destek olan kim varsa onlari önemsedigini ve takdir ettigini söyledi.

Bakan Tekin Açiklamasi 'Hangi Partiden Olursa Olsun Kim Egitime Destek Oluyorsa Biz De Kendisine Tesekkür Ediyoruz'
Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin açilis ve temaslarda bulunmak üzere Konya’ya geldi. Ilk olarak Konya Valiligini ziyaret eden Bakan Yusuf Tekin, Vali Vahdettin Özkan ile görüstü. Selçuklu Kongre Merkezi’nde Il Egitim Degerlendirme Toplantisi’na katilan Bakan Tekin, daha sonra Büyüksehir Belediyesi Tas Bina Kültür ve Sanat’ta Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’i ziyaret etti. Tekin, AK Parti ve MHP il baskanlariyla görüstükten sonra Mevlana Türbesi’ni ziyaret eden Bakan Tekin, Organize Sanayi Anaokulu’nun açilisina da katildi.

Bakan Tekin burada yaptigi konusmada, Konya’da bütün illerde oldugu gibi egitim degerlendirme toplantilari yaptiklarini söyledi.

Son zamanlarda Konya’nin yerel yönetimler anlaminda radikal isleriyle ön plana çikmaya basladigini ifade eden Tekin, “Ben gittigim her yerde parti ayrimi yapmadan, partisine bakmadan yerel yönetim mensubu olan, yerel yönetici olan kisilerin egitim ve ögretim süreçlerine desteklerini gerçekten çok önemsiyorum ve takdir ediyorum. Bu anlamda hangi partiden olursa olsun kim egitime destek oluyorsa biz de kendisine tesekkür ediyoruz. Burada da hem Büyüksehir Belediye Baskanimiz hem de ilçe belediye baskanlarimiz sürece ciddi destek olmus. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Bakan Tekin, organize sanayi bölgesinde açilan anaokulunun da çok önemli oldugunu vurgulayarak, "Buradaki okul öncesi egitim kurumuyla ilgili desteginiz kuskusuz sizin buradaki kadin istihdamina pozitif etki olusturacaktir. Ama bizim açimizdan da okul öncesi egitimin tesrif edilmesi açisindan önemli. Ben bu anlamda da katkilariniz ve desteginiz için tesekkür ediyorum. Konya biraz sansli bu konuda. Belediye baskanlariniz bu konuda istekli ve arzulu. Valiniz egitim konusunda istekli ve arzulu. Egitimin içinden gelen milletvekillerimiz vardi. Biz de Konya’ya bu konuda ne tür destek olabileceksek olmayi taahhüt ediyorum. Tekrar emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu (OSBÜK) Baskani Memis Kütükcü de, “Bölgemizin sanayi altyapisini gelistirmek için yaptigimiz yatirimlarin basinda egitim yatirimi geliyor. Sanayi bölgesi olarak insana yapilan yatirimin en kiymetli yatirim olduguna inaniyoruz. Milli Egitim Bakanligimizin ve sanayicilerimizin de destegiyle egitim altyapimizi her geçen gün gelistiriyoruz. Su anda 4 egitim merkezimiz ile tam bir egitim kampüsü haline gelmis durumdayiz” seklinde konustu.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, "Burasi Konya’nin en güzide alanlarindan birisi. Organize sanayimizin merkezinde. Konya denince akla gelen birçok sey gelmeye basladi.

Eskiden tarim sehriydik, simdi sanayi sehri, turizm sehri olduk. Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyoruz. Buradaki anaokulunun da çocuklara hayirli olmasini temenni ediyorum. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Gerçekten egitim kamu hizmetinin yayginlastirilmasi, etkinlestirilmesi yönünde hükümetimizin baslatmis oldugu seferberlikte öncü bir rolü bakanimizin bugün ilimizde olmasini büyük bir sans olarak degerlendiriyoruz. Konya denince gerçekten yüksek derecede bir tarimsal potansiyel akla geliyor. Sanayinin ivmesi çok iyi. Turizm iyi. Ama ayni zamanda Konya denince alimlerin, ariflerin yetistigi bir yer. Günümüzde de bu tarihi misyonuna uygun olarak bu ilmi terapiyi, bu bilimsel gelismeleri, egitimin kalitesinin kapasitesinin artirilmasi, katiliminin artirilmasi yönünde yüksek derecede bir seferberligin oldugunu görüyoruz. Konya’nin esnafi, esrafi, alin teri döken çiftçilerimizden en büyük sanayicilerimize kadar bu anlamda duyarli olmasi bizim için çok kiymetli. Böyle bir okulun da hayra, berekete, egitime, marifete vesile olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA