Saimbeyli'de 56 Aileye ORKÖY Ile 10 Milyon TL'lik Destek Saglandi

Adana’nin Saimbeyli ilçesinde 56 aileye, 10 milyon 500 bin TL ekonomik ve sosyal içerikli ORKÖY destegi saglandigi bildirildi.

Saimbeyli'de 56 Aileye ORKÖY Ile 10 Milyon TL'lik Destek Saglandi
Adana Orman Bölge Müdürlügü tarafindan ORKÖY faaliyetleri çerçevesinde üretici köylülere 16, 4×4 traktör, 8 tomruk sürütücü ve 2 yangin tankeri, düzenlenen törenle teslim edildi.

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz yaptigi konusmada, "Ormanlarimizla birlikte orman köylülerimizi de korumak, ekonomik ve sosyal durumunu iyilestirmek görevlerimiz arasinda. Bugün burada bu gaye için desteklenen köylülerimize verilen traktör ve sürütücülerin teslimi için toplandik. Çalisan köylülerimize devlet olarak destek vermeye devam edecegiz. Kazasiz bol kazançli çalismalar temenni ediyorum" dedi.

Krediden faydalan köylüler de tüketen degil üreten bireyler olmak istediklerini, ORKÖY desteklerinin almasi ve ödemesi kolay oldugunu ve ekonomik geri dönüsünün hemen basladigini ifade etti.

2023 yilinda Saimbeyli Orman Isletme Müdürlügü dahilindeki orman köylerinde yasayan 56 aileye 10 milyon 500 bin TL ekonomik ve sosyal içerikli ORKÖY destegi saglandigi kaydedildi.

Törene Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz, Bölge Müdür Yardimcisi Zafer Kizil, Orman ve Köy Iliskileri Sube Müdürü Güngör Köse, Orman Yanginlariyla Mücadele Sube Müdürü Nezir Sahbazogullari, Saimbeyli Orman Isletme Müdürü Ayhan Uyaroglu, isletme sefleri ve köylüler katildi.

Kaynak: İHA