Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (Sallallahü Aleyhi Ve Sellem)'In Mübarek Sakal-I Serif'i Vatandaslarla Bulusturuldu

Eskisehir’de mevlit kandili dolayisiyla bir camide Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (Sallallahü aleyhi ve sellem)’in mübarek Sakal-i Serif’i vatandaslarla bulusturuldu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (Sallallahü Aleyhi Ve Sellem)'In Mübarek Sakal-I Serif'i Vatandaslarla Bulusturuldu
Tepebasi ilçesinde bagli Zafer mahallesinde bulunan Ahmet Yavuzer Camii’nde yatsi namazi öncesinde, camide Kur’an-Kerim, Mevlid-i serif okundu, Vaaz ve Dualar edildi. Yatsi namazindan sonra da camide ilk önce erkek cemaatte sonra kadin cemaatte Sakal-i Serifi ziyaret edildi.

Vatandaslar duygu dolu anlar yasadi

Ahmet Yavuzer Camii’nde yatsi namazi, sonrasi din görevlileri tarafindan sandukada örtüye sarili halde cam fanus içinde bulunan Sakal-i Serif, tekbirlerle vatandaslarin ziyaretine açildi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(Sallallahü aleyhi ve sellem)’e ait olan Sakal-i Serif’i vatandaslar yakindan görme imkani buldular. Sakal-i Serif’i ziyaret eden vatandaslar duygu dolu anlar yasadi. Vatandaslar Sakal-i Serif’i görmek için bazi vatandaslar cep telefonlariyla Sakal-i Serif’in fotograflarini çektiler. Sakal-i Serif, daha sonra tekbirlerle kadinlarin bulundugu mescide götürülerek kadinlar için de ziyarete açildi.

“Cemaatimiz gözyaslari ile Sakal-i serif i ziyaret ettiler”

Din görevlisi Soner Sahin cemat ve kendisin duygusal anlar yasadigini belirterek söyle konustu;

“Her sene Ramazan ayinda camimize Sakal-i serif getiriyoruz özellikle Peygamberimizin dogumu olan Mevlid Kandilinde yine Camimize Sakal-i serif geldi. Cemaatimiz gözyaslari ile Sakal-i serif i ziyaret ettiler.Öncesinde Camimizde Kur’an-Kerim, Mevlid-i serif, Vaaz Dualar edildi. Yatsi namazindan sonra da camimizde ilk önce erkek cemaatimize sonra kadin cemaatimize Sakal-i ziyaret edildi. Çok yogun bir kalabalik vardi. Cemaatimiz camimizin bahçesine kadar sira olusturmustu.”
Kaynak: İHA