Baskan Büyükkiliç'tan Ulasimini Sicak Asfaltla Bulusturdugu Kapuzbasi Selalesi'ne Davet

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, bitümlü sicak asfalt ile bulusturdugu turizm destinasyonu çerçevesindeki dünyaca ünlü Kapuzbasi Selalesi’ne herkesi davet ederek, “Gerek ülkemizdeki gerekse ülke disindaki tüm insanlarin buralari mutlaka görmeleri gerekir” dedi.

Baskan Büyükkiliç'tan Ulasimini Sicak Asfaltla Bulusturdugu Kapuzbasi Selalesi'ne Davet
Dünyanin ikinci büyük selalesi konumunda olan doga harikasi Kapuzbasi Selalesi’ne ulasim saglayan yolda, Büyüksehir Belediyesi’nin asfaltlama çalismalarini incelemek üzere bölgeye giden Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a, AK Parti Kayseri Milletvekili Sayin Bayar Özsoy, Yahyali Kaymakami Mehmet Kaya, Yahyali Belediye Baskani Esat Öztürk, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mustafa Türkmen, daire baskanlari eslik etti.

“Vatandas ve turistlerimizin yararlanmasi için çabamizi sürdürüyoruz”

Avrupa standartlarinda yapilan Kapuzbasi Selalesi yolu incelemesi kapsaminda, Kapuzbasi Selaleleri önünde konusan Baskan Büyükkiliç, “Selaleler diyarindayiz, Yahyali’mizdayiz. Bu sirin ilçemizin en güzel destinasyonu olarak degerlendirdigimiz Kapuzbasi selaleleri bölgesindeyiz. Burada takim selaleleri Elif Selaleleri ve diger selalelerle birlikte adeta cagal cagal sular akiyor” dedi.

Büyükkiliç, Insanlarin bölgeye ulasmasi için sicak asfalt çalismasi yaptiklarini belirterek, sunlari söyledi:

“Insanlarin buraya ulasmasi, bu bölgenin güzelliklerinden yararlanmasi için de bizler sicak asfaltla vatandaslarimiz ve turist kardeslerimiz nasil bu bölgeye konforlu ulastiririz diye çabamizi sürdürüyoruz. Burada yapilan asfalt çalismalarini görmek amaciyla gelmis idik. Dolayisiyla selalelere de ugramadan edemezdik. Görüldügü gibi adeta dünyadaki Niagara selalesinden sonra en yüksek düsü olan selalelerin bulundugu bölgeye geldik. Kapuzbasi’mizin güzel insanlarina, her zamanki misafirperverliklerinden dolayi tesekkür ediyoruz.”

“Gerek ülkemizdeki gerekse ülke disindaki tüm insanlar buralari mutlaka görmeli”

Açiklamasinda, gerek Türkiye’deki gerekse ülke disindaki herkesin bu güzelligi görmesi gerektigine deginen Büyükkiliç, “Gerek ülkemizdeki gerekse ülke disindaki tüm insanlarin buralari mutlaka görmeleri gerektigini böylece hatirlatiyoruz. Allah’in lütfu dagin içinden suyun fiskirmasinin ne oldugunu da böylece görüyoruz. Yahyali’mizin Belediye Baskanini, degerli milletvekilimizi, kaymakamimizi, muhtarimizi, ilçe baskanimizi, il yönetiminden gelen canlarimizi, dostlarimizi, kadin kollarimiz buradalar derken hep beraber burada bu güzellikleri görüyor, yasiyor, adeta içsellestiriyoruz” diye konustu.

“Kayitsiz sartsiz herkesi bekliyoruz”

Kayitsiz sartsiz herkesi Kapuzbasi Selalesi’ne ve selaleler bölgesindeki güzellikleri görmeye davet eden Baskan Büyükkiliç, “Ülkemizin her yeri adeta cennet kösesi. Kayseri’mizin belki denizi yok ama her bir kösesi ayri bir güzel. Insanlar rahatlikla dinlenecegi, keyifli bir sekilde vakit geçirecegi böyle bir güzel ortam. Adeta burada yagmur gibi yüzümüze sular çarpiyor, bizi dinlendiriyor, masaj yapiyor. Tavsiye ederiz, gelsinler görsünler. Bunlar anlatilmaz, yerinde görünür, yasanir. Kayitsiz sartsiz herkesi bekliyoruz. Eger görmediyse, yazik büyük kayip” ifadesinde bulundu.

Baskan Büyükkiliç ve beraberindeki heyet, tablo gibi büyüleyici Kapuzbasi Elif Selalesi önünde hatira fotografi çektirdi.

Büyükkiliç, Yahyali’da yüksek tepelere çikarak incelemelerde bulundu

Dogal güzellikleri ve turizm zenginligi bakimindan büyük bir potansiyele sahip Yahyali’nin turizm çesitliligini arttirmak dogrultusunda ilçeyi gezen Baskan Büyükkiliç, Yahyali’daki yüksek tepelere çikarak incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA