Baskan Büyükkiliç, 6 Milyon TL'lik Sulama Tesisini Yerinde Inceledi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Yahyali ilçesinde Derebag Mahallesi’nde Büyüksehir Belediyesi tarafindan 6 milyon 600 bin TL maliyetle yenilenen 20 bin metrenin üzerinde ekonomik ömrünü tamamlamis atil durumdaki sulama tesislerini yerinde inceledi.

Baskan Büyükkiliç, 6 Milyon TL'lik Sulama Tesisini Yerinde Inceledi
Merkez ve ilçeler olmak üzere kentin her kösesindeki projeleri ve hizmetleri yakindan takip eden Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan Yahyali ilçesi Derebag Mahallesi’ndeki sulama tesisini yerinde inceledi.

Baskan Büyükkiliç, Derebag Mahallesi’nde, 20 bin metrenin üzerinde ekonomik ömrünü tamamlamis atil durumdaki sulama tesislerinin yapimi ve yenilenmesi çalismalarini inceleyerek, son durum hakkinda bilgi aldi. Baskan Büyükkiliç’a inceleme esnasinda AK Parti Kayseri Milletvekili S. Bayar Özsoy, Yahyali Belediye Baskani Esat Öztürk, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mustafa Türkmen ve daire baskanlari eslik etti.

Büyükkiliç: “Hem daha tasarruflu hem daha kullanisli sekilde kullanip suyumuzu degerlendirmeye çalisiyoruz”

Baskan Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi tarafindan 20 kilometre açik olarak sulama kanallari mevcutken, açik kanallari, kapali hale getirdiklerini, böylelikle hem daha tasarruflu, hem de daha kullanisli sekilde kullanip suyu degerlendirmeye çalistiklarini ifade etti.

Emegi geçenlere tesekkür eden Büyükkiliç, “Müthis bir tablo. Derebag’imiza hayirli ugurlu olsun diyoruz. Muhtarlarimiza ayrica tesekkür ediyoruz. Yahyali’mizin çok degerli çaliskan belediye baskani Esat Baskan’a tesekkür ediyoruz” dedi.

Projenin toplam maliyeti 6 milyon 600 bin TL

Büyüksehir Belediyesi tarafindan Yahyali Derebag Mahallesi’nde 20 bin metrenin üzerinde ekonomik ömrünü tamamlamis atil durumdaki sulama tesislerinin yapimi ve yenileme çalismalari yapildi. Bu çalismalar kapsaminda 8 bin 600 metre kapali sistem, bin 400 metre açik beton kanali, bin 200 dekar arazi sulamaya açildi. Projenin toplam maliyeti ise 6 milyon 600 bin TL olarak belirlendi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan ilçelerdeki 33 mahallede sulama tesislerinin yapimi ve yenilenmesi çalismalarina devam ediyor.
Kaynak: İHA