Baskan Akman'dan Ögrencilere Kaynak Kitap Destegi

Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, belediyenin ücretsiz olarak açmis oldugu Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) hazirlik kursuna katilan ögrencilere kaynak kitap hediye etti.

Baskan Akman'dan Ögrencilere Kaynak Kitap Destegi
Tusba Toplum Yasam Merkezi’nde liseden mezun olan ögrencilere yönelik ücretsiz olarak açmis oldugu YKS hazirlik kursunu ziyaret eden Tusba Belediye Baskani Salih Akman, her ögrenciye ’Deneme sinavi’, ‘Yaprak test’ ve ’Soru Bankasi’ndan olusan kaynak kitap seti dagitti.

Haftanin 5 günü brans ögretmenler tarafindan verilen YKS’ye hazirlik kurslarina sayisal, sözel ve esit agirlik olmak üzere 110 ögrencinin katildigini kaydeden Baskan Akman, uzman ögretmenler nezaretinde yapilan etütlerde ise ögrencilerin test çözdüklerini kaydetti.

Kiz ögrencilerin çogunlugu Baskan Akman’i duygulandirdi

Kursa katilan ögrencilerin yüzde 70’ini kizlardan olusmasini kendisini duygulandirdigini söyleyen Baskan Akman, egitime önem veren kiz ögrencilerin anne ve babalarini da tebrik ettigini ifade ederek, “Sayin Cumhurbaskanimizin; ‘Gençlere önem verin, gençlerle her zaman bir araya gelin. Gençler bizim gelecegimizin teminatidir’ seklinde talimatlari var. Onun için bizler de sizlere deger veriyoruz” dedi.

Kursa katilan ögrencilerin, belediyenin Tusba Toplum Yasam Merkezi bünyesinde açmis oldugu ‘Kitap Cafe’ ve servis hizmetinden de ücretsiz yararlandiklarini dile getiren Baskan Akman, “Sinava giren ögrencilerimizin sinav ücretlerini belediye olarak bizler ödüyoruz” seklinde konustu.

Ögrencilere, 30 Adet ‘Deneme Sinavi’, ‘Yaprak Test’ ve 10 Adet ‘Soru Bankasi’ndan olusan kaynak kitap seti dagitan Baskan Akman, ögrencilerle de tek tek ilgilendi.
Kaynak: İHA