FETÖ Bahanesi Ile Ingiliz Vatandasi 7 Milyon Lira Dolandirdi

Mugla’nin Fethiye ilçesinde kendisini polis olarak tanitan dolandirici, Ingiliz uyruklu bir kisiyi yaklasik 7 milyon lira dolandirirken, kaçmaya çalistigi sirada yakalandi.

FETÖ Bahanesi Ile Ingiliz Vatandasi 7 Milyon Lira Dolandirdi


Edinilen bilgiye göre, Fethiye ilçesinde yasayan Ingiliz vatandasi C.I., kendisini polis olarak tanitan bir kisi tarafindan dolandirildigini belirterek polise sikayetçi oldu. Iddiaya göre, Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne giderek sikayetçi olan C.I.’yi arayan bir kisi kendisini polis olarak tanitarak, bankada bulunan paralarinin FETÖ üyeleri tarafindan sahteleri ile degistirildigini söyledigini belirterek, “Üzerinde parmak izi olan paralari bize teslim etmeniz gerekiyor. Terör örgütü üyelerini yakalayacagiz" dedigini belirtti.

C.I. daha sonra sahis ile Ortaca’da bulustugu ve sahsa 156 bin dolar, 66 bin euro ve 500 gram altin verdigini belirtti.



C.I.’nin ifadesi üzerine harekete geçen ekipler Ortaca Ilçe Emniyet Müdürlügü ile irtibat kururken, Ortaca Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Arastirma ve Sorusturma Büro Amirligi ekipleri bölgedeki güvenlik kamerasi görüntülerini incelemesi sonucu, C.I. ile bulusup para ve altini alan süpheliyi tespit etti. Süpheli sahsin bindigi taksiyi tespit eden yetkililer, Antalya Karayolu’nda taksiyi durdurarak olayin süphelisi A.K.’yi gözaltina aldi. A.K.’nin çantasinda bulunan altin ve dövizler ise sahibine teslim edildi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA