Zehirlenerek Hastaneye Kaldirilmisti Açiklamasi Böbrek Yetmezliginden Hayatini Kaybetti

Bolu’nun Gerede ilçesinde Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yedikleri yemekten zehirlenme süphesiyle hastanede tedaviye alinan 44 kisiden, böbrek yetmezligi rahatsizligi olan S.K. (75), hayatini kaybetti. S.K.’nin ölüm nedeni henüz belirlenmedi.

Zehirlenerek Hastaneye Kaldirilmisti Açiklamasi Böbrek Yetmezliginden Hayatini Kaybetti
Zehirlenme olayi, Gerede ilçesi Kitirler Mahallesi’ndeki Esentepe Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde meydana geldi. Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalanlar, 20 Eylül aksaminda yedikleri yemegin ardindan rahatsizlandi. Mide bulantisi, kusma ve ishal sikayetleri görülen 44 kisi, gece saatlerinde Bolu ve Gerede’deki hastanelere kaldirildi.

Ölüm nedeni otopsinin ardindan belli olacak

Rahatsizlanarak hastaneye kaldirilan böbrek yetmezligi rahatsizligi bulunan 75 yasindaki S.K. yasamini yitirdi. 75 yasindaki S.K’nin ölüm nedeni, yapilacak otopsinin ardindan netlik kazanacak.

18 kisi taburcu edildi, 25 kisinin tedavisi sürüyor

Zehirlenme süphesiyle hastaneye kaldirilanlardan 18’i, tedavilerinin ardindan taburcu edildi. 25 kisinin hastanede tedavilerinin devam ettigi ve durumlarinin iyi oldugu bildirildi.

Hafta sonu Saglik Bakanligi’ndan gelen 3 kisilik doktor ekibinin de hastanelerde tedavi gören kisilerle ilgili incelemelerde bulundugu ögrenildi. Tarim Il Müdürlügü ekipleri de huzurevinde kalan vatandaslarin yedigi yemekten numune aldi.

Olayla ilgili incelemeler sürüyor.
Kaynak: İHA