New York'ta Kastamonu Rüzgari Esecek

Kastamonu Üniversitesi tarafindan hazirlanan "Kastamonu Susamsiz Simidi" konulu belgesel filmi, New York Kisa Film Festivali’nde gösterime girmeye hak kazandi.

New York'ta Kastamonu Rüzgari Esecek


Kastamonu Üniversitesi Basin-Yayin Müsavirligi’nde görev yapan Ögretim Görevlisi Emre Ertürk’ün yazip yönettigi, “Kastamonu Susamsiz Simidi” konulu belgesel filmi, “A Story From The Palaces to The Present: Kastamonu Bagel without Sesame”, New York Kisa Film Festivali’nde (New York Short Film Festival) gösterime girmeye hak kazandi. Film, 1-3 Ekim 2023’te New York’ta Times Meydani’ndaki Riu Plaza’da sinemaseverler ile bulusacak.

Farkli ülke sinemalarindan filmlerin yer aldigi festivalde çalisma, Türkiye’den kabul edilen tek film olma özelligini tasiyor. Ögretim Görevlisi Ertürk’ün yönettigi filmde; Kastamonu kültürünün vazgeçilmez bir unsuru olan "susamsiz simidin" tarihi hikayesi, yapim asamalari ve toplumdaki yeri ele aliniyor. Nasrullah Meydani’ndaki bir simit firininda gerçeklesen çekimlerde, simidin üretimden tüketiciye ulasma hikayesini geleneksel anlati ile sanatseverlere aktariliyor.

Filmin görüntü yönetmenligini Kastamonu Üniversitesi ögrencilerinden Hacer Üreden yaparken kamera çekimlerini de yine Kastamonu Üniversitesi ögrencisi Okan Yilmaz gerçeklestirdi. Filmin sanat yönetmenligini Tuba Bilirdönmez, proje koordinatörlügünü Ögretim Görevlisi Dr. Hatice Çakir yaparken, filmin editörlügünü ise Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) editörlerinden Dr. Ece Erol üstlendi.

Filmin elde ettigi basaridan gurur duydugunu dile getiren senarist-yönetmen Emre Ertürk, “Bir gastronomi kenti olan Kastamonu’nun her sofrasinda yer alan bir degeri tüm dünyaya tanitmak benim için bir onurdur. Deneyimli bir ekiple bunu gerçeklestirdik. Amacimiz ekibimizle bu basarimizi bir adim öteye tasimak. Hali hazirda yasadigimiz ve görev yaptigimiz ilimiz Kastamonu için planladigimiz birçok sinema/görsel sanat projemiz mevcut, en kisa sürede onlari da hayat geçirmeyi planliyoruz. Hem Kastamonu, hem Kastamonu Üniversitesi hem de ülkemiz için uluslararasi basarilar bizi her zaman mutlu ve onere edecektir.” dedi.

Kaynak: İHA