Kiraladigi Evi Kenevir Tarlasina Çeviren Kisi Yakalandi

Istanbul’da bir eve operasyon yapan polis ekipleri, özel düzenekle kurulmus sera usulü havalandirmali uyusturucu imalathanesini ortaya çikardi. Hint keneviri yetistirip satan bir zehir taciri düzenlenen baskinda gözaltina alindi.

Kiraladigi Evi Kenevir Tarlasina Çeviren Kisi Yakalandi
Esenyurt Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, Çinar Mahallesinde bulunan bir evde kenevir yetistirildigi ihbari aldi. Bunun üzerine evi fiziki takibe alan ekipler, H.I.S. isimli sahsin kenevir yetistirdigi belirledi. Bir süredir sorusturma altinda olan süphelinin eve giris çikis saatleri mercek altina alindi. Normalin disinda faaliyet oldugu tespit edilince operasyonun dügmesine basildi. Harekete geçen ekipler, H.I.S.’in eve gelmesiyle önceki gün söz konusu adrese baskin düzenledi.

Operasyonda, evin birçok bölümünü kenevir tarlasina çeviren ve esrar imal eden H.I.S. gözaltina alindi. Süphelinin, uyusturucu madde yetistirmek için evin içerisinde sera usulü havalandirmali dogal bir ortam kurdugu belirlenirken, söz konusu adreste yapilan aramalarda 26 kök Hint keneviri, 198.3 gram kubar, 22.1 litre uyusturucu imalatinda kullanilan sivi madde ve uyusturucu ticaretinden elde edildigi degerlendirilen 900 lira para ele geçirildi.

Düzenekle olusturulan serada zehir üretmis

Evde yapilan arastirmalarda özel düzenekle sicaklik ve nemi kontrol edilen yapay sera olusturdugu anlasildi.

Operasyonda yakalanan süpheli, sorgulanmak üzere Esenyurt Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli Asayis Büro Amirligine götürüldü. Polisteki ifade islemleri tamamlanan H.I.S., “Uyusturucu veya Uyarici Madde Imal ve Ticareti” suçundan dün sevk edildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA