Bin 560 Sokak Hayvaninin Bakimi Yapildi, 196'Si Sahiplendirildi
Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Kepez Kirisçiler Mahallesi’nde hizmete açtigi Sokak Hayvanlari Geçici Bakim Evi’nde 6 ayda bin 560 sokak hayvaninin bakim ve tedavisi gerçeklestirilirken, 196 kedi ve köpek sahiplendirildi.

"Bin 380 hayvan kisirlastirildi"
Antalya Büyüksehir Belediyesi Geçici Bakim Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Isleri Sube Müdürü Asli Kiliç, bakim evinde, sokak hayvanlari için canla basla çalismayi sürdürdüklerini belirtti.
Kiliç, “Kisirlastirma çalismalari, ortopedi operasyonlarimiz ve hasta tedavi takiplerimiz devam etmekte. Simdiye kadar yaklasik olarak 1380 kisirlastirma operasyonu ve 180 tane ortopedi operasyonu gerçeklestirdik. Toplam 196 kedi ve köpegimizi sahiplendirdik. Ayrica bakim evimizde halen toplam 950 köpek ve 350 kedinin tedavisi ve operasyonlarinin takibi yapilmaktadir. Bunun disinda engelli kedi ve köpeklerimiz dogal yasam alanlarinda mutlu bir sekilde hayatlarini sürdürmektedir” dedi.
Asli Kiliç, bakimevinde sokak hayvanlarini sahiplendirme islemi yapildigini belirtirken “Sokak hayvanlarimiz yeni yuvalarini bekliyor. Vatandaslarimizi ziyarete bekliyoruz. Satin almayin, sahiplenin” çagrisinda bulundu.
