Muradiye'de Spor Yatirimlari Hizmete Geçiyor

Van’nin Muradiye ilçesinde yapimi tamamlanan futbol sahasi, tenis kortu, voleybol ve basketbol sahasi vatandaslarin kullanimina açildi.

Muradiye'de Spor Yatirimlari Hizmete Geçiyor
Muradiye ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanligi, Van Valiligi, Van Büyüksehir Belediyesi ve Muradiye Belediyesi isbirligiyle ilçeye kazandirilan spor yatirimlarindan futbol sahasi, tenis kortu ve voleybol-basketbol sahasi vatandaslarin kullanimina açilirken, kapali spor salonunda, kapali yüzme salonunda ve gençlik merkezinde çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Bu spor yatirimlari da vatandaslarin hizmetine girmek için gün sayiyor. Yapimi tamamlanan spor kompleksinde incelemelerde bulunan Muradiye Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Melih Aydogan, vatandaslarin kullanimina açilan spor kompleksinin bir futbol sahasi, bir tenis kortu ve bir voleybol-basketbol sahasi bulundugunu belirtti.



Melih Aydogan: “Sosyal medyadan koparip sosyal alana geçis”

Kaymakam Aydogan, “Muradiye Belediyesi olarak gerçeklestirdigimiz bu spor tesislerinde bizim asil amacimiz son yillarda artan sosyal medya aliskanligi, uyusturucu aliskanligi ve zararli aliskanlara çocuklarimizin, gençlerimizin aliskin olmasinin önüne geçerek bu spor tesisleriyle onlari korumak. Onlari hayata en iyi sekilde hazirlamak, sosyal medyadan koparip sosyal alana geçislerini saglamayi hedefliyoruz. Biz Muradiye Belediyesi olarak genç dostu ve spor dostu bir belediyeyiz. Su an tesisimiz bitmis durumda. Ayni zamanda bu tesis gece kullanima hazir olmasi için isiklandirmasi yapildi. Oturma alanlariyla, peyzaj alanlariyla güzel bir tesis oldu” dedi.

Spor yatirimlarindan ilkini burada baslatmis olduklarini ifade eden kaymakam Aydogan, “Bu yatirimlarda biz açik spor tesislerini bir kampüste birlestirmek istedik. Burasi ilçemizin en güzel noktalarindan bir tanesi. Bu alan daha önce atil durumdaydi. Bu alanin da spor tesisleriyle vatandaslarimizin hizmetine sunduk. Bu spor tesislerinde hem çocuklarimiz hem de gençlerimiz günün her saatinde yararlanabiliyor. Ayni zamanda burasi bir yasam alani. Vatandaslarimizin oturabildigi, dinlenebildigi yürüyüs yapabildigi, gezebildigi ve spor faaliyetlerini icra edebildigi bir açik spor kompleksi. Tabii ki spor yatirimlarimiz bunlarla kalmiyor. Bu biten eserlerimizden sadece üç örnek. Bizim su an devam eden bir kapali spor kompleksimiz var. Bu kapali spor kompleksi içerisinde bir olimpik yüzme havuzu bir gençlik merkezi ve bir kapali spor salonu yer almakta. Bu üç tesisimiz de önümüzdeki ay bitecek ve vatandaslarimizin kullanimina hazir hale gelecek. Kapali spor kompleksimiz ve su an bulundugumuz açik spor kompleksimizle beraber ilçemizin spor alaninda ki tüm ihtiyaçlarini karsilamis oluyoruz. Bunun mutlulugunu yasiyoruz’’ diye konustu.

Projeye desteklerinden dolayi Gençlik ve Spor Bakanligina, Van Valiligine ve Van Büyüksehir Belediyesi tesekkür eden Aydogan, spor yatirimlarinin Muradiyeli gençlere, sporculara ve sporseverlere hayirli olmasini diledi.
Kaynak: İHA