MASKI Içme Suyu Klor Ekibine Teknolojik Destek

MASKI Genel Müdürlügü, 17 adet özel ekipmanli araç ve 34 personelle il geneline saglikli içme suyu ulastirmak için çalismalarini sürdürüyor. Teknolojik donanima verilen önem nedeniyle kurum bünyesinde görev yapan klorlama personeline tablet dagitildi. Saha personeli tarafindan kullanilmaya baslanan tabletler ile klorlama isleminin takibi çok daha hizli sekilde yapiliyor.

MASKI Içme Suyu Klor Ekibine Teknolojik Destek
Teknolojik gereklilikleri bünyesinde basarili bir sekilde kullanan Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, Içme Suyu Dairesi Baskanligi klorlama ekibine tablet dagitti.

Ekipte dezenfeksiyon ürününün klor tanklarindan alinarak depolara tasinmasi ve sebekede bakiye klor ölçümü yapilmasi için görevlendirilmis 17 adet özel ekipmanli araç ve 34 personel bulunuyor. Dagitim ekiplerinde bulunan tablet ve tabletlere yüklenen program ile içme suyuna dagitilan klor konumlari, sebekede ölçüm yapilan odak noktasi ve miktari günlük olarak sisteme kaydediliyor. Halk Sagligi ekipleri ile ortak numune alinarak kontrol saglanan odak noktalari sisteme isleniyor ve takip açisindan günlük, haftalik ve aylik sürelerde veriler sistemden anlik alinabiliyor.

“Amacimiz, Manisa’miza saglikli, verimli ve kesintisiz içme suyu saglamaktir”

MASKI Genel Müdür Yardimcisi Erman Aydinyer, “Içme suyu klor ekibimiz önemli bir isi icra ediyor. Vatandasimiza saglikli ve sürekli içme suyu temin etmek amaciyla tüm ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalisiyor. Bu tabletler ile yaptigimiz isin takibi daha kolay oluyor. Nerede eksik var, nereye müdahale edilmesi gerekiyor aninda görebiliyoruz. Verileri anlik olarak kontrol edebiliyoruz. Teknolojik olarak donanimli olmak isin daha verimli olmasini sagliyor. Amacimiz, Manisa’miza saglikli, verimli ve kesintisiz içme suyu saglamak” dedi.

Kaynak: İHA