Malatya Seker Fabrikasi'nda 68. Kampanya Dönemi Basladi

Malatya Seker Fabrikasi’nda 2023-2024 yili seker pancari alim kampanyasi basladi. Kampanya ile bu yil 470 bin ton pancarin islenerek yaklasik 60 bin ton seker elde edilmesi hedefleniyor.

Malatya Seker Fabrikasi'nda 68. Kampanya Dönemi Basladi
6 Subat’ta yasanan asrin felaketi sonrasi çadir kentlerin kurulmasi ile aylarca depremzedelere ev sahipligi yapan Malatya Seker Fabrikasi’nda yeni dönem seker pancari alim kampanyasi basladi.

Alim kampanyasinin baslamasi nedeniyle bir açiklama yapan Fabrika Müdürü Faruk Aladag, 6 Subat’ta yasanan deprem felaketinden Malatya Seker Fabrikasi çalisanlari ve pancar üreten çiftçilerin de derinden etkilendigini belirtti.

Bu büyük felaket sonrasinda depremden etkilenen bölge halkinin kayiplarinin bir nebze hafifletilmesi amaciyla zor sartlar altinda Malatya Seker Fabrikasi’ni faaliyete geçirdiklerini belirten Aladag, fabrikanin üretime devam edebilmesi için Genel Müdürlüklerinin de destekleri ile 40 Milyon TL’nin üzerinde yatirim ve bakim onarim harcamasi yaptiklarini söyledi.



Çalisanlari olagan üstü bir çaba sarf ederek fabrikanin revizyonunu tamamladiklarini kaydeden Aladag, “2023-2024 yili Seker Pancari alim kampanyasi ve pancar isleme kampanyasina baslamis bulunuyoruz. Malatya, Sivas, Kahramanmaras, Gaziantep, Sanliurfa, Adiyaman ve Elazig olmak üzere toplam 7 Ilde bin 481 üreticimizle 84 bin 500 dekar alanda seker pancari ekimi gerçeklesmistir” dedi.

Bu sezonda kampanya dönemi ile 470 bin ton seker pancarini Isleyerek yaklasik 60 bin ton kristal seker üretmeyi hedeflediklerini ifade eden Aladag, yine bu dönemde 19 bin ton melas ile 140 bin ton seker pancari posasi da üretmeyi planladiklarini belirtti.

Yeni kampanya döneminin Malatya ve Türkiye için hayirli olmasini dileyen Aladag, “Bu vesileyle 6 Subat depremlerinde hayatim kaybeden basta çalisanlarimiz ve pancar çiftçilerimiz olmak üzere tüm vatandaslarimiza Allahtan rahmet, geride kalanlara sabir ve afiyetler dileriz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA