Imar Ve Ruhsatta Dijital Dönem Açiklamasi Artik Evrak Için Belediyeye Gitmeye Gerek Yok

Samsun’un Ilkadim Belediyesi’nde devam eden dijitallesme çalismalari çerçevesinde hizmete giren "E-Belge Platformu" ile imar ve ruhsat süreçleri dijitallesti, artik bu evraklar ile belediyeye gitmeye gerek kalmadi.

Imar Ve Ruhsatta Dijital Dönem Açiklamasi Artik Evrak Için Belediyeye Gitmeye Gerek Yok
Dijital dönüsüm çalismalarini sürdüren Ilkadim Belediyesi, son olarak E-Belge Platformu ile vatandaslarin imar durum belgesi (E-ÇAP), yapi ruhsati (E-RUHSAT), yapi denetim ve iskan (E-ISKAN), eksper inceleme (E-EKSPER) gibi basvuru süreçlerini tek bir platformda dijital mecraya tasidi. Imar durumu ve yapi ruhsati basvurularini belediyeye gelerek yazili olarak yapan vatandaslar artik belediyeye gelmeden islemlerini e-belge uygulamasi üzerinden çok daha hizli bir sekilde yapabilecek.

“Belediyeye gelinmesine gerek yok"

E-Belge Platformu hakkinda bilgi veren Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Vatandaslarimiza kaliteli, hizli, güvenli ve seffaf bir sekilde hizmet sunmak için dijital dönüsüm çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu uygulama ile vatandaslarimizdan siklikla gelen ‘Evrakim kayboldu, evrakim hala imzalanmadi, belediyeye gelip gitmekten yorulduk’ gibi sikayetleri ortadan kaldiriyoruz. Artik kimse belediyede birimler arasinda dolasmayacak. Hatta belediyeye gelinmesine bile gerek kalmayacak. E-Belge Platform uygulamasi ile vatandaslarimiz istedikleri bilgi ve evrakla Ilkadim Belediyesi kurumsal web sitesinden erisim sagladiktan sonra ana sayfadaki hizli menüde bulunan ‘E-Belge Platformu’ uygulamasina giris yapabilecek. E-belediye üyelik islemleri kontrolünden sonra uygulamaya kolayca erisim saglanacak” dedi.



Ekspertiz incelemeleri de dijital ortamda yapiliyor

Belediye Hizmet Binasi Çok Amaçli Salon’da düzenlenen toplantida uygulamanin kullanimi ve getirdigi kolayliklari anlatan yazilim firmasi yetkilileri ise su bilgileri verdi:

“Gelistirdigimiz E-Belge Platformu’na girerek e-devlet, telefon ve mail adresi ile kendi adiniza sistemde bir profil olusturuyorsunuz. Talepler dogrultusunda ilgili belgeler sisteme yüklenerek elektronik imzali belgeler dijital olarak hazirlaniyor. Uygulama; hazirlanmakta olan imar durumu belgesinin ve yapi ruhsati talebinin hangi asamada oldugu yapi sahibine ve yapi müteahhidine SMS ve mail yoluyla otomatik olarak bildiriyor. Böylece vatandaslar basvurusunun hangi asamada oldugunu takip edebiliyor. Onaylanan proje ve dosyalar elektronik olarak imzalandigi için E-Belge Platformu uygulamasi ile vatandaslar zamandan ve kagit tüketiminden tasarruf ederek imar basvuru süreçlerini belediyeye gelmeden dijital ortamda tamamlayabiliyor. Ayni zamanda yapi denetim sürecinin de dijital ortama tasinmasiyla yapinin denetimine iliskin tüm bilgi ve belgeler elektronik ortamda takip edilebiliyor. Yapi kullanma izin belgesi taleplerinde de basvuru sahibi süreci dijital ortamda takip etme imkani buluyor. Kredi ile ev almak için yapilan basvurularda ekspertiz incelemelerinin de dijital ortamda yapilmasi kolayligi sunuldugundan hizli bir sekilde kredilendirme islemlerinin yürütülmesine imkan sagliyor.”
Kaynak: İHA