Ilçenin Nese Kaynagi Açiklamasi Bir Elinde Teyp, Diger Elinde Kasik

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde kendine özgü kiyafetleriyle dikkat çeken Durmus Demirtas, bir elinde teyp diger elinde simsir kasigi ile sokak sokak oyun havasi oynuyor. Güler yüzüyle herkesin sevgisini kazanan Demirtas adeta vatandaslarin nese kaynagi oluyor.

Ilçenin Nese Kaynagi Açiklamasi Bir Elinde Teyp, Diger Elinde Kasik
Mudurnu’nun Hüsamettin Dere köyünde ikamet eden 68 yasindaki Durmus Demirtas, kendine özgü kiyafeti ve eglenceli halleriyle ilçenin nese kaynagi oldu. Bir elinde teyp, diger elinde simsir kasigi ile Mudurnu’yu sokak sokak gezen Demirtas, yöresel oyunlar oynayarak, vatandaslara nese saçiyor. Ilçe merkezine gelen yerli ve yabanci vatandaslar ise zaman zaman Demirtas’a eslik ederek, bol bol hatira fotografi çektiriyor.

Yöresel oyunlardan keyif aldigini söyleyen Durmus Demirtas, "Eskiden beri aliskanligimdir. Oynamadan duramiyorum. Bolu’da da oynarim, her yerde oynarim ben. Eski kültürümüzü devam ettirmek istiyorum. Mudurnu yöresinin, Bolu’nun geleneklerini devam ettirmek istiyorum" dedi.

Çocukluk yillarinda köyde ates yakildigini ve müzikler esliginde atesin etrafinda yöresel oyunlar oynadiklarini kaydeden Demirtas, "Köyde elektrik yokken ates yakilirdi. Müzikler çalinirdi. Bende oyun oynamayi o zamanlar çocukken ögrendim. Vatandaslar beni görünce neseleniyor. Gelen misafirler bile neselenir" diye konustu.

Kaynak: İHA