Hipodromda Çocuklar Için 'Geri Dönüsüm Parki' Kuruldu

Elazig Hipodromu’nda çocuklar için yapilan ’Geri Dönüsüm Parki’ hizmete açildi. Otomobil lastiginden oturak, varillerden koltuk ve çöp kovalari yapilan park, büyük ilgi gördü.

Hipodromda Çocuklar Için 'Geri Dönüsüm Parki' Kuruldu
Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Elazig Hipodrom Müdürlügü, çevre bilincini ön planda tutarak dogal güzellikleri koruma ve gelecek nesillere daha yasanabilir bir çevre birakma mottosuyla hareket ederek projelerini bir bir hayata geçiriyor. Daha önceden ’Tüketen Degil, Üreten Nesiller Için Bir Tohum da Siz Ekin’ sloganiyla baslatilan proje çerçevesinde, ilk etapta 5 bin mevsimlik çiçek ekimi gerçeklestirilmisti. Hipodrom Müdürlügü tarafindan bu sefer de ’Atiklari Degerlendirelim, Parklarda Sevgiye Dönüstürelim’ projesi dahilinde çocuklar için geri dönüsüm parki olusturuldu. Hipodromda kullanilmayan otomobil lastikleri, variller ve diger atiklar degerlendirilerek koltuk, oturak, çöp kovasi ve oyuncaga dönüstürüldü.

Kisitli dogal kaynaklari korumak ve geri dönüsümü verimli bir hale getirmek amaciyla atiklari kaynagindan ayristirarak ekolojik, çevreci ve ekonomik katma deger olusturmayi hedefleyen Sifir Atik Projesi’nin önemini vurgulayan Hipodrom Müdürü Muhammed Demirçelik, “Atiklari Degerlendirelim, Parklarda Sevgiye Dönüstürelim sloganiyla baslattigimiz projemiz ile hipodromumuzun tesislerinde kullanilan bariyerler, lastikler, paletler ve varil benzeri atiklarin geri dönüsümünü saglayarak, sirin bir parka dönüstürmüs olduk. Buradaki amacimiz aileleri ile birlikte hipodromumuza gelen on binlerce çocugumuzun bir taraftan eglenceli vakit geçirirken, bir taraftan da Sifir Atik Projesi’nin önemini anlayarak sürdürülebilir gelecege adim atmalarini saglamaktir. Sifir Atik Projesi cumhurbaskanimizin esi Emine Erdogan hanimefendinin himayelerinde devam etmekte olup, gelinen süreçte ’Küresel Sifir Atik Hareketi’ne dogru ilerlemis durumdadir" dedi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdür Yardimcisi Fatih Önalan ise, “Bugün özellikle çevre haftasinda görmeye alistigimiz bir programla karsinizdayiz. Dileriz ki, bu programlar sadece çevre haftasiyla sinirli kalmaz. Güzel bir park olusturulmus. Sifir Atik Projesi çerçevesinde yaptigimiz etkinlik ve programlarimiz da var. Umarim bu tür parklarin ve etkinliklerin sayisi fazlalasir, daha bilinçli, duyarli nesille yarina birakmis oluruz” diye konustu.

Kaynak: İHA