Eyyübiye'de Okul Kantinleri Ve Çevresi Denetleniyor

Sanliurfa’da en fazla ögrenci nüfusuna sahip ilçe olan Eyyübiye’deki okul kantinleri, okullarin çevresindeki bakkal, market ve gida satis noktalari siki sekilde denetlenmeye devam ediliyor.

Eyyübiye'de Okul Kantinleri Ve Çevresi Denetleniyor
Eyyübiye Belediyesi Zabita Müdürlügünün rutin denetimlerine ilave olarak, okullarin açilmasiyla kantinler ve okul çevrelerindeki satis noktalari da mercek altina aliniyor. Kantinlerde özellikle hijyen denetimleri yapan zabita ekipleri, mensei belli olmayan veya son kullanma tarihi geçmis ürün satisina müsaade etmiyor. Yenice Mahallesindeki okullarda ve okul çevresindeki satis noktalarinda denetimlerini sikilastiran zabita ekipleri, kantinlerde herhangi bir olumsuz duruma rastlamazken, okul çevrelerindeki bakkal ve marketlerde son kullanma tarihi geçmis gida maddeleri tespit etti. Tüketimi sakincali olan gida maddelerini imha edilmek üzere tutanakla teslim alan zabita ekipleri, isyeri sahiplerine de idari islem uyguladi.

Eyyübiye Belediye Baskani Mehmet Kus’un talimatlariyla özellikle halk sagligini korumaya yönelik rutin denetimlerine devam etmenin yaninda, çocuklarin sagligini korumak amaciyla kantinlerde de denetimlerini artirdiklarini belirten Zabita Amiri Hasan Yunusoglu, tespit ettikleri aksakliklara kesinlikle müsamaha göstermediklerini ifade etti.

Yapilan denetimlerden memnun olduklarini belirten Yenice Mahallesi’ndeki esnaf da Eyyübiye Belediye Baskani Mehmet Kus’a ve tüm çalisanlara tesekkür ederek, halk sagligini korumaya yönelik denetimlerden duyduklari memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: İHA