Emine Erdogan New York'ta, Çocuk Siddetinin Engellenmesi Için Güç Birligi Çagrisi Yapti

Birlesmis Milletler (BM) 78. Genel Kurul toplantilari kapsaminda New York’ta bulunan Cumhurbaskani Erdogan’in esi Emine Erdogan, "Siddetin Önlenmesi ve Iyilesme Günü" etkinliginde "güç birligi" yapma çagrisinda bulundu.

Emine Erdogan New York'ta, Çocuk Siddetinin Engellenmesi Için Güç Birligi Çagrisi Yapti
Birlesmis Milletler (BM) 78. Genel Kurul toplantilari kapsaminda New York’ta bulunan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Sierra Leone Cumhuriyeti Devlet Baskani’nin esi Fatima Maada Bio’nun ev sahipliginde BM’de düzenlenen “Siddetin Önlenmesi ve Iyilesme Gününü Anma” programina katildi.

Sierra Leone First Lady’sinin özel davetiyle icabet eden Erdogan, BM Genel Merkezi’nde yaptigi konusmada, "Yeryüzünün bütün çocuklarini kendi çocuklarimiz bilerek, dehset verici eylemlerin son bulmasi için, güç birligi yapmaliyiz" dedi.

Emine Erdogan, "Evlatlarimizin iyiligi için mücadele eden yüce gönüllü insanlarla geçen her anin, ömür defterime bir hazine olarak eklendigini, yüregimin en derininde hissediyorum" ifadelerine yer verdi.

Çocuk ve istismar kelimelerinin yan yana gelebilmesinin dahi, vicdanlarda onulmaz yaralar açildigini ifade eden Erdogan, çocuklarin maruz kaldiklari sömürünün, onlarin hayatini ömür boyu etkiledigini dile getirdi.

Emine Erdogan, "Bu insanlik suçu, kötü huylu bir tümör misali, ne yazik ki bütün toplumlarda ve dünyanin her yerinde, gün geçtikçe yükseliyor, dahasi organize bir hal aliyor” ifadelerini kullandi.

Türkiye’deki gelismelere degindi

Türkiye’de çocuklarin saglikli yetismeleri için ortaya konan çabalara deginen Emine Erdogan, "Çocuklar ve toplumdaki tüm kirilgan gruplar için, pozitif ayrimcilik yapilmasina imkan verecek yasalari çikarabilmek adina, 2010 yilinda Anayasa degisikligine gidilmistir" dedi.

Bir çocugun en iyi korunabilecegi yerin, evi oldugunu belirten Emine Erdogan, "Devlet ve toplum ne kadar hassas ve hatta daima tetikte davransa dahi, bir çocugun en iyi korunabilecegi yer, sevecen ve güvenli bir aile ortamidir" sözlerine yer verdi.

Erdogan, "Ne yazik ki, günümüzde çocuklarimizi, ellerinde teknolojik aletlerle, sanal alemlerde yalniz birakmak bile, refakatsiz her ortam kadar tehlikelidir. Aileleri bilinçlendirmek ve her türlü ifsada karsi korumak, bu nedenle vatan sinirlarini korumak kadar elzemdir” ifadelerini kullandi.

Programda Emine Erdogan’in yani sira Sierra Leone Cumhuriyeti Devlet Baskani’nin esi Fatima Maada Bio, Vatikan Küçüklerin Korunmasi Komisyonu Baskani Sean O’Malley, BM Genel Sekreteri Çocuklara Yönelik Siddet Özel Temsilcisi Najat Maalla M’jid de konusma yapti.
Kaynak: İHA