BM Kürsüsünden Dünyaya Seslenen Turan Hançerli, Belediye Önünde Coskuyla Karsilandi

New York’ta Birlesmis Milletler (BM) Kürsüsü’nden dünyaya seslenen Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, belediye önünde coskuyla karsilandi. BM’de yaptigi konusmaya deginen Baskan Hançerli, “Yerel yönetimlerin çok önemli oldugunu vurguladik, bunu pandemide gördük, verdigimiz öneriler dünya liderlerinin alacagi kararlara altlik olusturdu” dedi.

BM Kürsüsünden Dünyaya Seslenen Turan Hançerli, Belediye Önünde Coskuyla Karsilandi
Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, 16-17 Eylül 2023 tarihlerinde Birlesmis Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi bünyesinde yapilmakta olan toplantilara davetli olarak ABD’nin New York kentine gitti. Daha önce iki kez BM kürsüsünde çalismalarini anlatan Hançerli, bu sefer de Orta Dogu ve Bati Asya Bölgelerindeki Yerel ve Bölgesel Yönetimlerini (MEWA) temsil etti. Hançerli, BM Genel Merkezi’nde “2030 Gündemini Yerellestirme, Yerel ve Bölgesel Hükümetlerle Dönüstürücü Koalisyonlar (SKA Eylem Haftasi) etkinliginde çerçevesinde Ingilizce bir konusma yaparak, “Küresel SKA Yerellestirme Fonu" kurma önerisinde bulundu.

Baskan Hançerli coskuyla karsilandi

ABD’deki temaslarini tamamladiktan sonra Türkiye’ye dönen Baskan Hançerli ve beraberindeki heyet, Avcilar Belediyesi girisinde personel tarafindan coskuyla karsilandi. Baskan Hançerli’ye çalisanlar tarafindan çiçek verildi.

Daha sonra bir konusma yapan Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, “Birlesmis Milletler‘de olmak Birlesmis Milletler kürsüsünden dünyaya seslenmek çok heyecanli ve gurur vericiydi. Birlesmis Milletler’de son iki yil içerisinde üç defa o kürsüyü kullanarak tüm dünyaya seslendik. Dünyaya kendimizi anlattik ve daha güzel bir dünyanin nasil kurulacagina, kurulabilecegine iliskin görüslerimizi söyledik. Avcilar halkinin temsilcisi olarak 78. Genel Kurula dünya liderlerinin konusmalarina sahitlik ettim. Dünya liderlerinin alacagi kararlari, alacagi kararlara temel olusturacak önerilerde bulundugumuz yüksek seviyeli politik forumlarda konusmaci olarak yer aldim. Önerilerimiz Birlesmis Milletler’in kararlarina altlik olusturdu. Alacagi kararlarinin maddeleri haline geldi” dedi.

2 yilda üçüncü seferdir Birlesmis Milletler Kurula katildigini anlatan Baskan Hançerli, katilimlarinin insanlarda merak uyandirdigini belirtti.

Yerel yönetimlerin mutlaka güçlendirilmesi gerektigine vurgu yaptiklarini söyleyen Hançerli, “Birlesmis Milletlerin bir süredir üzerinde durdugu ve çok yogun çalismalar sürdürdügü 17 maddeden olusan sürdürülebilir kalkinma amaçlari var. Ve sürdürülebilir kalkinma amaç hayat bulmasi, bu amaçlarin uygulamaya geçmesi, bu amaçlarin tüm insanlik tarafindan kabul edilip uygulayicilarindaniz. Bu raporlardan hazirlayan dünyada on binlerce yerel yönetim içerisinde 82 belediyeden, Türkiye’deyse bu kapsamda çalisma yürüten 3 belediyeden biriyiz. Orada yaptiginiz konusmalarda da neye vurgu yaptik? Öncelikle yerelin çok önemli oldugunu ve yerelin mutlaka güçlendirilmesi gerektigini vurguladik. Yerelden kastimiz kent, köy ve insanlarin en alt düzeyde yasadigi yerler. Özellikle pandemi zamaninda görüldü ki bu büyük kuruluslar, uluslar üstü kuruluslar hala bazi seyleri tartisirken, yerel derdin, sorunun merkezinde ve çözümün, çözümün paydaslarinin hemen yani basinda oldugu için soruna karsi çözümü üretmis ve yol da almis. Iste pandemide bunu gördük” diye konustu.

Kaynak: İHA