Bakan Isikhan Kazanin Yasandigi Maden Ocaginda Madencilerle Bir Araya Geldi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, Zonguldak’ta geçen hafta yasanan kazada bir madencinin hayatini kaybettigi TTK Armutçuk Müessesesi maden ocagini ziyaret ederek, maden ocaginin eksi 400 kotunda madencilerle birlikte yemek yedi.

Bakan Isikhan Kazanin Yasandigi Maden Ocaginda Madencilerle Bir Araya Geldi
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, “Sehir Bulusmalari” çerçevesinde gittigi Zonguldak’ta geçen hafta maden kazasinin yasandigi Türkiye Tas Kömürü Kurumu Armutçuk Müessesi maden ocagini ziyaret etti. Maden isçileri ile birlikte maden ocaginin eksi 400 kotuna inen Bakan Isikhan, ocakta incelemelerde bulundu. Ardindan yer altinda maden isçileriyle bir araya gelerek ayni sofrayi paylasan Isikhan, birlikte aksam yemegi yedi. Armutçuk Müessesesi Genel Müdürü Muharrem Kiraz’dan ocak ile ilgili bilgi alan Bakan Isikhan, burada isçilerin sorun ve taleplerini de dinledi.

Bakan Isikhan, maden isçileriyle bir arada olmaktan ayri bir gurur duydugunu belirterek, geçen hafta yasanan maden kazasindan dolayi geçmis olsun dileklerini iletti, yasamini kaybeden madenciler için de bassagligi diledi. Isikhan, her bir maden isçisinin alin terinin çok degerli olduguna deginerek, emeklerinin karsiliginin ödenemeyecegini söyledi.

Madencilerin gösterdigi gayrete ve yogun çabaya dikkat çeken Bakan Isikhan, “Sizin caniniz bizim için çok kiymetli. Sayenizde çocuklarimizin gelecegini olusturuyoruz, sanayimiz gelisiyor, ihracatimiz artiyor. Her bir kardesimin emegi için tekrar tesekkür ediyorum. Her türlü ihtiyacinizi, talebinizi karsilamak için devletimiz de, ben de bir kardesiniz olarak yaninizdayiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA