AK Parti Milletvekilleri, Müsterek Meslek Komite Toplantisina Katildi

AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Sahin ve Ali Keskinkiliç, Karabük Ticeret ve Sanayi Odasi (KTSO) Müsterek Meslek Komite Toplantisina katildi.

AK Parti Milletvekilleri, Müsterek Meslek Komite Toplantisina Katildi
KTSO hizmet binasinda düzenlenen toplanti, Meclis Baskani Adnan Çebi’nin konusmasi ile basladi.

Çalismalar hakkinda bilgi veren TSO Yönetim Kurulu Baskani Fatih Çapraz’in istek, öneri ve taleplerini iletmesi ile devam eden toplantida, komite üyeleri, tek tek söz alarak meslek gruplari hakkinda bilgi verdi.

Burada bir konusma yapan Cem Sahin, kentin kalkinmasi, ilerlemesi ve büyütmesi için verimli geçen bir toplanti yaptiklarini söyledi.



Karabük için yapilan ve yapilacak projelerden bahseden Sahin, “Karabük’ün olmazsa olmazi liman projesidir. Mutlaka bizim il olarak bir limana ulasmamiz lazim. Filyos Limani var biliyorsunuz. Faaliyete geçti ama bizi sevindiren bir gelisme daha oldu, orada gaz bulundu. Gaz nedeni ile liman özel kullanima kapatildi. Biz bu liman için üst düzey yetkililerle görüstük, görüsüyoruz. Bize bu limanin ikinci yilin sonunda özel sektörde açilacagi belirtildi. Bunu takip ediyoruz. Demiryolu agi ile bu limana ulastigimizda, Eskipazar’da kurulacak 2. Organize Sanayi Bölgemizle de burasini irtibatladigimizda Karabük çok daha hizli kalkinacak ve büyüyecektir. Istihdam sorunu ortadan kalkacaktir" diye konustu.

Keskinkiliç da Filyos Limaninin önemine deginerek, çalismalari yakindan takip ettiklerini, bu kenti limanla mutlaka bulusturacaklarini anlatti.

Eskipazar’daki OSB’ye de deginen Keskinkiliç, “Liman ile Eskipazar OSB demir yolu agi ile birlestiginde Karabük’ün önüne kimse geçemez. Burada fabrikalar kurulacak. Çok büyük tesisler gelecek. Eskipazar OSB bir süre sonra yetmeyecek ve gelisme alanina dogru büyüyecek. Biz burada her kesime malzeme üretebilecek çok çesitli tesisler kuracagiz. Hepimizin tek gayesi kentimizin kalkinmasi, büyümesi ve daha da ileriye emin adimlarla ulasmasi" dedi.

AK Parti Karabük Il Baskani Ferhat Salt’inda hazir bulundugu toplanti, milletvekillerin sorulari yanitlamasi ile son buldu.
Kaynak: İHA