Teslim Olan Terörist Açiklamasi 'Türk SIHA'lari Bizi Kendi Kazdigimiz Magaralara Gömüyor'

Batman’dan Istanbul’a çalismak için gittikten sonra terör örgütü PKK’ya katilan ’Berxwedan’ kod adli S.A. isimli teröristin itiraflari terör örgütünün Türk Silahli Kuvvetleri karsisindaki çaresizligini gözler önüne serdi.

Batman Emniyet Müdürlügü’nün basarili çalismalari sonucu son 8 ayda 8 terörist teslim oldu. Diyarbakir annelerinin eyleminin basladigi 2019 tarihinden bu yana teslim olan terörist sayisi 39’a ulasti. Diyarbakir annelerinin eyleminden etkilenen ve Batman Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesi ekiplerinin Suriye’deki saha unsurlarinca ikna edilen ’Berxwedan’ kod adli S.A. (25) isimli terörist de Habur Sinir Kapisi’na teslim olmasinin ardindan Batman’a getirildi.

Emniyette sorgulanan terörist S.A., ifadesinde ailesine maddi katki saglamak amaciyla Batman’dan Istanbul’a gittigini söyledi.

S.A., 2021 yilinda sözde esnaf ziyareti yapmak amaciyla is yerlerini ziyaret eden HDP’lilerle tanisip, HDP’liler tarafindan Avrupa’da is bulma vaadiyle kandirilarak kaçak yollarla Yunanistan’a götürüldügünü söyledi.

Terörist S.A., buradan Avrupa’ya gitmeyi beklerken terör kamplarina teslim edildigini dile getirdi. Bir süre buradaki terörist kamplarinda egitim gördügünü anlatan S.A., Avrupa’ya gitmeyi hayal ederken sahte pasaportla Türkiye’ye giris yaptiktan sonra önce Mardin’in Nusaybin ilçesine, oradan da kaçak yollarla Suriye’ye götürüldügünü söyledi.

Suriye’deki terörist kamplarinda bir süre egitim aldiktan sonra magara, tünel ve hendek kazma ekibine dahil edildigini belirten S.A., beraberindeki teröristlerce günlerce magara, tünel ve hendek kazdigini söyledi.



“IHA, SIHA’lar bize nefes aldirmiyordu”

Ifadesinde Türk SIHA ve IHA’lari tarafindan sürekli gözetlendiklerini ifade eden terörist S.A., sunlari söyledi:

"Istanbul’da HDP’lilerle tanistim. Avrupa’da bana is bulacaklari hayaline kapilarak ikna oldum. Ancak gözümü Avrupa yerine önce Yunanistan’daki örgüt kamplarinda, sonra da Suriye’deki kamplarda açtim. Ben örgütün magara, tünel ve hendek kazma ekibindeydim. Günlerce magara, tünel kaziyorduk. Haftalarca günes yüzü görmüyorduk. Tepemizde sürekli Türk IHA, SIHA’lari dolaniyordu. Bize nefes aldirmiyorlardi, sürekli gözetleniyorduk. SIHA’lar’dan atilan bombalarla arkadaslarimiz kazdigimiz magaralara, tünellere, hendeklere gömülerek ölüyordu. Arkadaslarimiz hiç yere ölüyorlardi” dedi.



“Gelenler 13-14 yaslarinda çocuklardi”

Terörist S.A., Türk askerinin basarili sinir ötesi harekatlari ve operasyonlarindan dolayi terör örgütü PKK’ya katilimin neredeyse bitme noktasina geldigini itiraf etti. Ölüm korkusuyla yasadiklarini vurgulayan S.A., “Ölüm her an ensemizdeydi. Her an ölecegiz korkusuyla yasiyorduk. Operasyonlarin ardi arkasi kesilmiyordu. Kafamizi çikaramaz hale gelmistik. Her an sayimiz azaliyordu, örgüte katilim yok denecek kadar azdi. Az da olsa gelenler oluyordu, onlar da 13-14 yasinda çocuklardi. Bunlarla ne savasi verilebilirdi” diye konustu.



“Diyarbakir annelerinin çigligini duyar olduk”

Örgütten kaçmak isteyen çok sayida teröristin oldugunu ifade eden S.A. sunlari kaydetti:

“Hepimiz pismandik, benim gibi arkadaslarimin hepsi de örgütten kaçmak istiyor ama firsat bulamiyorlar. Örgütteki yöneticiler eleman bulamadiklari için elindekilerini de kaybetme korkusu yasiyorlar. O yüzden sürekli baski altindaydik. Diyarbakir’da annelerimizin eylem baslattiklarini duymustum. O annelerin çigligini duyar olmustuk hepimiz. O yüzden de ailelerimize dönmek istiyorduk. Ilk firsatta örgütten kaçtim ve güvenlik kuvvetlerine teslim oldum. Gelmek isteyen arkadaslarima sesleniyorum, gelin teslim olun. Bize anlatildigi gibi degil, her sey anlatilanin aksine çok daha güzel. Hayatinizda siz de yeni sayfalar açin.”
Kaynak: İHA