ABD Düsen Savas Uçagini Bulmak Için Halktan Yardim Istedi

ABD ordusu Güney Carolina eyaletindeki Charleston Ortak Üssü yakinlarinda henüz bilinmeyen bir nedenle düsen F-35B Lightning II savas uçagini bulmak için halktan yardim talebinde bulundu.

Amerika Birlesik Devletleri (ABD) ordusu, Güney Carolina eyaletindeki Charleston Ortak Üssü yakinlarinda henüz bilinmeyen bir nedenle düsen F-35B Lightning II savas uçagini bulmak için halktan yardim talebinde bulundu. Charleston Ortak Üssü’nden yapilan açiklamada pilotun uçaktan güvenli bir sekilde atlamayi basardigi belirtilirken, uçagi arama çalismalarinin sürdügü bildirildi.

Açiklamada "Kurtarma ekiplerimizin F-35’i bulmasina yardimci olabilecek herhangi bir bilginiz varsa, lütfen 843-963-3600 numarali telefondan Üs Savunma Operasyon Merkezi’ni arayin" ifadeleri kullanildi. Öte yandan savas uçaginin bilinen son konumuna dayanarak, arama çalismalarinin üssün kuzeyindeki Moultrie Gölü ve Marion Gölü çevresinde yogunlastigi ögrenildi. Uçagin suya düsmüs olabilecegini belirten yetkililer, bunun arama çalismalarini zorlastirabilecegine dikkat çekti.

Pilot sag kurtulmustu

ABD ordusuna ait F-35B Lightning II tipi savas uçagi geçtigimiz Pazar günü Güney Carolina eyaleti üzerinde uçarken uçakta teknik bir ariza meydana gelmis, jetin kontrolünü kaybeden pilot güvenli bir sekilde kendini firlatmayi basarmisti. Uçakta meydana gelen arizaya dair detayli bilgi verilmezken, Charleston Ortak Üssü’nden yapilan açiklamada kendini firlatan pilotun uçagi otomatik pilot modunda birakmasi nedeniyle jetin bir süre havada kalmis olabilecegi bildirilmisti.
Kaynak: İHA