Kayip Yasli Kadin, Cayrocopter Yardimiyla Bulundu

Antalya’nin Finike ilçesinde kayip olarak aranan yasli kadin, kayalik alanda Cayrocopter yardimiyla saglikli sekilde bulundu.

Kayip Yasli Kadin, Cayrocopter Yardimiyla Bulundu
Edinilen bilgiye göre, Finike ilçesinde yasayan D.A. isimli 73 yasindaki kadinin dün sabah saat 06.30 siralarinda evden çiktigi ve geri dönmedigi yönünde ailenin basvuru yapmasi üzerine, Antalya Il Jandarma Komutanligi JAK Timi, Kemer Jandarma Asayis Komando Timleri, Finike Ilçe Jandarma Komutanligi Asayis Timleri, Iz Takip ve Kadavra Köpek Timleri bölgeye sevk edildi. Ayni gün havadan arama faaliyetlerine destek olmak için Jandarma Genel Komutanligi Havacilik Baskanligina bagli Aydin Filo Komutanligindan Cayrocopter’den destek alindi. Cayrocopter destekli arama ilk gününde havanin kararmasi nedeniyle sona erdi. Bu sabah saat 07.30’da havadan Cayrocopterle, karadan JAK timi, jandarma komando ve asayis timleri, ile STK arama kurtarma timleri arama faaliyetine basladi.

Saat 14.00 siralarinda havadan arama faaliyeti yapan Cayrocopterin çalilik bir alanda kayip sahsin olabilecegine dair yönlendirme yapmasi sonucu kara ekipleri çalilik alanda D.A.’ya ulasti. Saglik durumu iyi olan D.A., ailesine telim edildi.
Kaynak: İHA