Yesilyurt'taki Çocuk Senligi Büyük Ilgi Gördü

Yasanan deprem felaketlerinin getirdigi olumsuzluklardan çocuklari uzak tutmak için ilçe genelinde sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyen Yesilyurt Kent Konseyi tarafindan Kaynarca Konteyner Kentte düzenlenen ‘Çocuk Senligi’ büyük ilgi gördü.

Yesilyurt'taki Çocuk Senligi Büyük Ilgi Gördü
Çocuklari senlikte yalniz birakmayan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, çocuklara mutlu ve güzel bir gelecek hazirlamak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.



6 Subat’ta yasanan deprem felaketlerinin etkilerini birlik ve beraberlik içinde silmek için yogun bir mesai yapan Yesilyurt Belediyesi ve Yesilyurt Kent Konseyi isbirligiyle, Yesilyurt’un farkli bölgelerinde kurulan konteyner kentler ile sosyal yasam alanlarinda düzenlenen ‘moral ve motivasyon’ artirmaya yönelik etkinlikler 7’den 70’e herkesin begenisini kazandi.

Çocuklari ve gençleri deprem psikolojisinden uzak tutmak hedefiyle genç nesle hitap eden etkinliklere daha fazla agirlik veren Yesilyurt Belediyesinin sosyal sorumluluk projelerine düzenledigi etkinliklerle katki sunan Yesilyurt Kent Konseyi tarafindan Kaynarca Konteyner Kentte düzenlenen ‘Çocuk Senligi’ ise renkli, neseli ve keyifli anlara sahne oldu.

Kurulan özel platformda sahnelenen balon sovlari, sihirbazlik gösterileri ile Karagöz-Hacivat tiyatro oyunlarini yakindan takip eden minikler doyasiya eglenip, eglenceli anlar yasadilar.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ile AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Ramazan Yaylaci’da birbirinden hareketli etkinliklerin oldugu senlige katilarak, çocuklarin mutlulugunu paylastilar.

AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Ramazan Yaylaci konusmasinda Yesilyurt Belediyesi ile Yesilyurt Kent Konseyinin güzel ve faydali etkinliklerine bir yenisini daha ekledigini ifade ederek, “Ilçemizde ki konteyner kentlerde mutlu bir tablo görmek hepimizi sevindiriyor. 6 Subat’ta büyük bir felaket yasadik, birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri hep birlikte atlatacagiz. Tüm ögrencilerimize yeni egitim ve ögretim dönemlerinin de hayirli olmasini temenni ediyorum ve iyi eglenceler diliyorum” dedi.

Deprem yaralarini el birligiyle sarmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyleyen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “ Her aksam bir konteyner kentimiz ya da parkimizda düzenledigimiz senlikler, sportif ve sosyal faaliyetler ve sinema gösterimleriyle depremzede ailelerimiz ve çocuklarimiza bir nebzede olsa moral vermeye çalisiyoruz.6 Subat’taki depremlerin ardindan konteyner kentlerimize yerlesen ailelerimizin taleplerini yerine getirmek, onlara bu zor dönemde yardimci olabilmek için imkânlarimizi seferber ettik. Özellikle bu süreçte çocuklarimiz ve gençlerimizin deprem travmasindan uzak kalmasi için genç neslimize hitap eden etkinliklerimize her gün bir yenisini daha ekliyoruz. Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügümüz, Sosyal Yardim Isler Müdürlügümüz ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügümüzün yani sira Yesilyurt Kent Konseyimizin etkinlikleri dolu dolu geçiyor. Çocuklarimiz eglenceli aktivitelere katilip oyunlar oynayarak neseli anlar yasiyorlar. Yesilyurt’un tüm renklerini barindiran, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleriyle belediyemizin çalismalarina güç katan, bu yönde büyük emek ve çaba gösteren Kent Konseyimizin organizasyonunda düzenlenen bugün ki senligimizde çocuklarimizi neseli ve mutlu görmek hepimizi sevindirmistir. Çünkü gelecegimizin mimarlari olan evlatlarimizin erken yaslarda iyi yetismeleri, sosyal yönlerini güçlü tutmalari ve egitimlerine odaklanmalari bizim için büyük önem tasiyor. Çocuklarimiza mutlu ve güzel bir gelecek hazirlamak hepimizin temel vazifesidir. Tüm hemsehrilerimiz için çalisiyoruz ama gözbebeklerimiz yavrularimiz için ne yapsak azdir. Yesilyurt Belediyesi olarak çocuklarimizin her aninda yanlarinda olmayi sürdürüyoruz” seklinde konustu.

Senlikte doyasiyla eglendiklerini söyleyen çocuklar ise, “Gerçekten çok eglenceli ve çok güzel bir senlik oldu, büyük keyif aldik. Balon sovlari, sihirbazlik gösterileri çok etkileyiciydi, tiyatro oyununu çok begendik. Tekrarini mutlaka bekliyoruz.” diye konustular.
Kaynak: İHA