Sabiha Ulusoy Kütüphanesi Açildi

Düzce’de hayirsever Hasan Ulusoy’un katkilari ile yaptirilan Sabiha Ulusoy kütüphanesi açilarak, kitap severlerin hizmetine sunuldu.

Sabiha Ulusoy Kütüphanesi Açildi
Düzce Belediyesi ve Hayirsever is adami Hasan Ulusoy’un destekleri ile Uzunmustafa Mahallesi’nde Sabiha Ulusoy kütüphanesi açildi. Açilis programina katilan Cumhurbaskanligi Egitim ve Kültür Politikalari Baskan Vekili Selçuk Pehlivanoglu, “Artik 21. Yüzyilda yasiyoruz. 21. Yüzyilda hiçbir savas silah ile yapilmiyor. Egitim ile yapiliyor. Kaç bin yillik bir geçmisimizin oldugu veya ne kadar petrolünüzün oldugunun bir önemi yok. Ne kadar nitelikli bir nüfus yetistirdiginizin önemi var. 21. Yüzyilda dünya ile rekabet etmenin ana sarti nitelikli bir nüfusa sahip olmak. Bunun için egitim herseyin önünde geliyor. Bu ülkede yapabileceginiz en güzel yatirim ya okul yapmaktir yada kütüphane yapmaktir. Çünkü bir milletin gelecegine bir milletin önder olmasina bir ulusun ayaga kalkmasina ülke için sehit olanlara helal ettirmesine vesile olacak sey egitimdir. Sizin yaptiginiz bu binadan egitim alan her bir çocugumuzun hayir duasi yeterli olacaktir” ifadelerini kullandi.

“Bu haftam 3 gün açilis ile geçti”

Düzce’ye atanmasinin ardindan henüz 1 ay geçmeden 3. Açilisa katildigi için mutlu olan Düzce Valisi Selçuk Aslan, “ Düzce’de biz yeniyiz. Daha 1 ayimiz dolmadi. Bu haftam çok keyifli geçiyor. Bu haftamda 3 gün açilis ile geçti. Üçününde hayirseverler sayesinde yapilan isler oldugu için mutluyum. Gelecekte var olacaksan, egitimde var olacaksak 21. Yüzyil Türk yüzyili olacaksa anahtar egitimden geçmektedir” seklinde konustu.



“Bizden istekleri oldu kabul ettik”

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü ise kütüphanenin yapilma hikayesini paylasarak, “Bir gün telefon çaldi. Hasan Ulusoy’un fabrikasinin yerini büyütecegini ve katilip katilmayacagimi sordular. Bende katilabilecegimi söyledim. Gittim fabrikanin temel atma töreninde Hasan Ulusoy bey ise konusmamizda Düzcemize bir yatirip yapip yapmayacagini sordum. Kendisinin Ümraniye’de de fabrikalarinin oldugunu orada da yatirim istendigini söyledi.

Ben Düzce’de yapmalarini istedim. Aradan 10 gün geçti ve Hasan bey yanima mimarlari ile birlikte geldi. Yeri yapmak istediklerini fakat bir isteklerinin oldugunu söyleyerek kütüphaneye annesinin adini vermek istedi. Bizde kabul ettik. Arkadaslara talimat verdik ve bu bulundugumuz muhite çalisma yapildi. Buranin var olus hikayesi bu sekildedir” dedi.



“Düzce’ye bir eser kazandirmaktan gurur duyuyoruz”

Hayirsever Hasan Ulusoy, Düzce’ye yatirim yaptiklari için mutlu olduklarini dile getirdigi konusmasinda; “ Benim için çok manali bir program bulusmak büyük mutluluk. Güzide sehrimiz Düzce’ye yeni bir eser kazandirmaktan gurur duyuyoruz. Hem hayalini kurdugumuz böylesi bir mekanin ortaya çikarilmasi için bizi cesaretlendirip her türlü destegi veren Belediye Baskanimiz Dr. Faruk Özlü ve ekibine tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.



Konusmalarin ardindan Düzce Valisi Selçuk Aslan, kütüphaneye ilk kitabi bagislarken, Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü hayirsever is adami Hasan Ulusoy’a plaket takdim etti. Daha sonra kütüphane resmen açilarak kitap severlerin hizmetine sunuldu.
Kaynak: İHA