Özdemir'in Sorusu Yanitlandi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskan Yardimcisi ve Kayseri Milletvekili Ismail Özdemir, Kayseri’de 2022 yilinda dogal ortamina birakilan hayvan türü ve sayisini Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli’ya yazili soru önergesi ile sormustu. Bakanlik, Özdemir’e Kayseri’de 2022 yilinda dogaya, yaban hayvani salimi yapilmadigi yanitini verdi.

Özdemir'in Sorusu Yanitlandi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskan Yardimcisi ve Kayseri Milletvekili Ismail Özdemir; ülkemizde yaban hayatin desteklenmesi ve ekosistemin korunmasi konusunda tespit edilen yerlere ve çiftliklerde yetistirilen hayvanlarin tabiata birakilmasina iliskin yürütülen çalismalari Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli’ya sordu. Kayseri’de 2022 yilinda yaban hayatin canlandirilmasi ve sürekliligin korunmasi amaciyla dogaya birakilan canli hayvanlari, türlerini ve sayilarini sordu. Bakanlik Özdemir’e, “Ülkemizdeki olaganüstü ekosistem ve habitat çesitligi, önemli bir tür çesitliligini de beraberinde getirmistir. Biyolojik çesitliligi korumak ve gelistirmek amaciyla, Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügünce, 2002 yilindan itibaren; 786 adet kizil geyik, 457 adet yaban koyunu, 574 adet ceylan, 84 adet alageyik, 11 adet karaca, 92 adet yaban keçisi, 1 milyon 20 bin adet keklik-sülün, 34 milyon 854 bin adet alabalik olacak sekilde dogaya salim yapilmistir” yanitini verdi.

"Kayseri’de yaban hayvani salimi yapilmadi"

MHP’li Özdemir ayrica Bakan Yumakli’ya Kayseri’de yaban hayatta bulunan canlilar arasinda nesli tükenme tehlikesinde olanlar ve koruma altina alinan canlilari da sordu. Bakanlik, Kayseri’de 2022 yilinda yaban hayvani salimi yapilmadigini belirterek “Kayseri ilinde 2022 yilinda dogaya, yaban hayvani salimi yapilmamistir. Nesli tehlike altinda olan ve bakanligimizca koruma altina alinan hayvanlarin listesi, 10.08.2022 tarihli ve 31919 sayili Resmi Gazete’de yayimlanan ’Tarim ve Orman Bakanliginca Belirlenen Yaban Hayvanlari Listesi Karari’nda yer almaktadir” seklinde cevap verdi.
Kaynak: İHA