Ögrencilere Sirt Çantasi Ve Kirtasiye Seti Hediye Edildi

Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, Karaabdülbaki Köy Yasam Merkezi Anasinifi ile Akmese Ilkokulu ve Ortaokulu’ndaki ögrencilere sirt çantasi ve kirtasiye seti hediye etti.

Ögrencilere Sirt Çantasi Ve Kirtasiye Seti Hediye Edildi
Dün, Balören Anaokulu ve Ilkokulu ile Çubuklu Osmaniye Ilkokulu ve Ortaokulu’ndaki ögrencilere kirtasiye seti ve sirt çantasi hediye eden Fatma Kaplan Hürriyet, bugün de Karaabdülbaki Köy Yasam Merkezi Anasinifi ile Akmese Ilkokulu ve Ortaokulu’ndaki ögrencileri sevindirdi. Baskan Hürriyet; Akmese Atatürk Mahalle Muhtari Sadettin Açikgöz, Akmese Cumhuriyet Mahalle Muhtari Rahim Varol, Ambarci Mahalle Muhtari Mustafa Karaboga ve Yenice Mahalle Muhtari Ilhan Gülseren birlikte ögrencilere hediyelerini verdi.

Baskan Hürriyet, üzerinde Izmit’in simgelerinden Saat Kulesi bulunan çantalari Akmese Ortaokulu’ndaki ögrencilere hediye ederken, "Izmit’in çok önemli bir tarihi var. Izmit, Nikomedia adiyla Istanbul’dan önce Dogu Roma’ya 46 yil baskentli yapmis bir kent. Ayrica Izmit’imizin simgesi Saat Kulesi ve hemen yanindaki Kasr-i Hümayun da çok önemli tarihi yapilar. Kasr-i Hümayun, Osmanli döneminde Istanbul disinda yapilan tek saray ve Mustafa Kemal Atatürk ilk ve tek basin toplantisini burada yapti. Yönetim biçiminin Cumhuriyet olacagini ve kadinlara seçme seçilme hakki verilecegini ilk burada söyledi.

Izmit’in zengin tarihini arastirmaniz çok önemli. Istediginiz zaman Izmit’in tarihi yerlerine gezi düzenleyebiliriz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA