Marmaris'te Bir Evden 25 Düzensiz Göçmen Çikti

Mugla’nin Marmaris ilçesinde yasa disi yollar ile konaklama ve göç olaylari ile mücadele amaçli yapilan çalismalarda, Göçmen Kaçakçiligi ve Insan Ticareti ile Mücadele Grup Amirligi ekipleri ilçede yaptiklari titiz denetimler sonucu bir evde 25 düzensiz göçmeni yakaladi.

Marmaris'te Bir Evden 25 Düzensiz Göçmen Çikti
Olay, dün ögle saatlerinde Marmaris Kemeralti Mahallesi 103 sokaktaki bir evde meydana geldi. Marmaris Göçmen Kaçakçiligi ve Insan Ticareti ile Mücadele Grup Amirligi ekipleri yaptiklari saha çalismalari neticesinde bir evde çok sayida yabanci uyruklu vatandasin kaldiklarini ve marketlerden can simidi ve can yelegi aldiklari bilgisine ulasti. Cumhuriyet Savcisi’ndan alinan talimat ile harekete geçen polisler bahse konu olan adrese operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda 20 metrekarelik evde 25 düzensiz göçmen yakalandi. Yakalanan göçmenler Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi’ne teslim edildi. Emniyette islemleri tamamlanan düzensiz göçmenler geri gönderme merkezine sevk edildi.

25 düzensiz göçmenin çiktigi 1+1 evin sahibinin evi bir baskasina kiraladigi, evi kiralayan sahsinda evi bu isler için kullandigi bilgisine ulasildi. Konu ile ilgili sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA