Kendisini Darp Eden Kocasini Öldüren Kadin, Ölüm Tehditlerine Dayanamamis

Denizli’de bosamak istedigi kocasini, kendisini darp ettigi esnada biçaklayarak öldüren kadin, cinayeti esinin kendisini ölümle tehdit etmesi nedeniyle isledigini söyledi. Tutukluluk halinin devamina karar verilen kadin, savunmasinda esinin kendisini ’Seni kitir kitir dograyacagim, bu gece bu evden ölün çikacak’ diye tehdit ettigini söyledi.

Kendisini Darp Eden Kocasini Öldüren Kadin, Ölüm Tehditlerine Dayanamamis
Pamukkale ilçesine bagli 15 Mayis Mahallesi’nde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre; gece saatlerinde apartmanin birinci katinda yasayan Emel Ener (35), kocasi Baris Selahattin Ener’i (55) eline aldigi biçakla gögsünden ve karnindan biçakladi. Koca kanlar içinde yere yigilirken, sok geçiren Emel Ener, annesini arayarak durumu söyledi.

Olay yeri giden anne, karsilastigi manzara sonrasi ihbarda bulundu. Olay yerine giden saglik görevlileri yere yigilan adamin hayatini kaybettigi belirledi, sok geçiren kadin ise güvenlik güçleri tarafindan olay yerinde gözaltina alinarak karakola götürüldü. Karakoldaki islemleri tamamlanan kadin, ifadesinin ardindan adliyeye sevk edildi. Adliye çikarildigi sirada ’Esinizden siddet mi gördünüz?’ sorusuna kafa sallayarak olumlu cevap veren kadin, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emel Ener’in daha önce Istanbul’da bir hava yolu sirketinde kabin amiri olarak çalistigi, Baris Selahattin Ener ile tanisip evlendikten sonra Denizli’ye yerlestikleri ve bosanma asamasinda olduklari belirtildi.

Denizli Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede çiftin sik sik tartistigi, karsilikli darp davalari açtigi, genç kadinin esi hakkinda uzaklastirma karari aldigi bilgisi yer aldi. Olay günü çiftin barismak için yemege çiktigi fakat dönüste yine tartistiklari kaydedildi. Emel Ener, ilk ifadesinde esinin kendisine biçakla saldirdigini, elleriyle esinin elini tuttugunu, o sirada biçagin omzuna girdigini, sonra esinin yere düstügünü, biçagin bulundugu yerden çiktigini söyledi.

Iddianamede, Ener’in ’esi kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapsi istendi. Tutuklu sanik Ener’in yargilanmasina, bugün Denizli 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde baslandi. Durusmaya, sanik Emel Ener, avukati ve öldürülen Baris Selahattin Ener’in ailesinin avukati ve taniklar katildi.



“Ilk önce bogazima sarildi, sikmaya çalisti”

Esinin öldürülmesinde kullanilan biçaktaki parmak izlerini kendisinin silmedigini öne süren Emel Ener, esinin alkolle ilgili sorunlari oldugunu ve bu yüzden tedavi gördügünü söyledi.

Olay günü de alkollü olan kocasinin bogazini sikmaya çalistigini, bogusma sonrasi kendisine tekme atarak, "Seni kitir kitir dograyacagim, bu gece bu evden ölün çikacak" diyerek tehdit ettigini savunan Emer Ener, elinde biçak olan kocasinin basina vurdugunu ifade etti.

Yasanan arbede sirasinda kocasinin elindeki biçakla yere düsüp yaralandigini ile süren Emel Ener, tekrar saldirmasin diye biçagi alip mutfaga biraktigini beyan etti. Esini uyandirmak için çaba harcadigini ve korkuyla annesini aradigini kaydeden Emel Ener, savunmasinda parmak izi çikmasin diye herhangi bir girisimde bulunmadigini kaydetti.

Mahkeme heyeti, Emel Ener’in tutukluluk halinin devamina karar verip, durusmayi 5 Aralik’a erteledi.
Kaynak: İHA