Kanli Pusunun Ardindan Cephanelik Çikti Açiklamasi Cinayet Zanlisi 3 Yil Sonra Yakalandi

Kocaeli’nin Darica ilçesinde 3 yil önce bir kisiyi araçtan silahla ates ederek öldüren süpheli, cinayet sube ekiplerinin adim adim takibiyle yakalandi. Süphelinin yakalandigi evde çok sayida silah ele geçirilirken, bir depoyu da silah imalathanesi olarak kullandigi ortaya çikti.

Kanli Pusunun Ardindan Cephanelik Çikti  Açiklamasi Cinayet Zanlisi 3 Yil Sonra Yakalandi


26 Temmuz 2020’de Darica’da meydana gelen olayda, Ilkay Kalay (30), bir araçtan silahla açilan ates neticesinde basindan ve gögsünden vurularak hayatini kaybetmisti. 3 yil önce Kalay’i öldüren cinayet zanlisi Abdullah Önder Izmit’in (32), Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Cinayet Büro Amirligince yapilan takip neticesinde, Körfez ilçesinde bulunan Sirinyali’da ikamet ettigi tespit edildi. Zanlinin, Kirazliyali Mahallesi’ndeki bir depoyu silah imalathanesi olarak kullanildigi belirlendi. Kalay’i öldürüp firar eden Abdullah Önder Izmit’in ve onunla birlikte hareket ettigi belirlenen Özbekistan uyruklu Nadire Rasulova (35) isimli kadin, Polis Özel Harekat destekli düzenlenen operasyon neticesinde yakalandi. Gözaltina alinan 2 süpheli Il Emniyet Müdürlügüne götürüldü.

Silah deposu çikti

Ikamette, araçta ve depoda yapilan aramalarda AK47 uzun namlulu silah ve bu silaha ait 2 adet tam dolu sarjör, yine bu silaha ait 228 adet toplamda 288 adet AK47 mermisi, 570 fisek (tabanca ve uzun namlulu silahlara ait), 31 sürgüsüz tabanca, bin 43 adet degisik çaplarda silah namlusu, 87 adet farkli silahlara ait sarjör, 34 tabanca üst sürgüsü, çok miktarda muhtelif tabanca parçalari, tabanca ve uzun namlulu silahlara ait birçok aksesuar malzemesi (Dürbün, el kundagi, dipçik), silah imalatinda ve namlu degisiminde kullanilan birçok torna ve montaj aletleri ele geçirildi. Öte yandan evde yapilan aramda 27.5 gram metanfetamin ve 3 pasaportun da ele geçirildigi kaydedildi.

Emniyet Müdürlügündeki islemlerin tamamlanmasinin ardindan Abdullah Önder Izmit, ‘kasten adam öldürme’, ‘silah imal ve ticareti’, ‘uyusturucu madde ticareti ve kullanimi’ suçlarindan, Özbekistan uyruklu Nadire Rasulova, ‘silah imal ve ticareti’, uyusturucu madde ticareti ve kullanimi’ ile ‘ remi belgede sahtecilik’ suçlarindan Körfez Adliyesine sevk edildi.
Kaynak: İHA