Kahramanmaras'ta 'Balik Festivali' Düzenlendi

Denize kiyisi olmamasina ragmen Türkiye’de alabalik üretiminde 3’üncü sirada yer alan Kahramanmaras’ta "4. Balik Festivali" düzenlendi.

Kahramanmaras'ta 'Balik Festivali' Düzenlendi
6 Subat’taki 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin merkez üssü Kahramanmaras’ta 4. Balik Festivali düzenlendi.

Türkiye’de alabalik üretiminde 3. sirada yer alan ve Rusya, Almanya basta olmak üzere birçok ülkeye 3 bin 50 ton alabalik ihracati yapilan Kahramanmaras’ta yasanan depremlerde en çok darbeyi balikçi esnaflari alirken, birçok üretim tesisi de agir hasar meydana gelmisti.

Depremlerin ardindan yaralarini saran balikçi esnaflari ve üretim tesisleri, Kilavuzlu mesire alaninda yaklasik 2 bine yakin alabalik dagitildi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi balik festivalinde ocakta pisirilen baliklar, Kahramanmaras Valisi Mükerrem Ünlüer, Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör tarafindan vatandaslara dagitildi. Ayni zamanda, alabalik üreticileri 16 bin 500 ton olan alabalik üretimini 2024 yilinda 25 bin tona çikartilip Türkiye’de 2. siraya çikmayi hedefliyor.

Düzenlenen balik festivali hakkinda konusan Ilhan Gökalp Durmus, "Bugün Kahramanmaras’ta balik festivali yapildi, çok da memnun olduk balik dagitimi gerçeklesti. Kahramanmaras’imiz denize kiyisi olmamasina ragmen balik üretiminde üçüncü siradaymisiz, vatandas olarak mutlu olduk bu sonuca. Organizasyonu yapan herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Depremin ardindan düzenlenen bu tarz etkinliklerin önemine deginen Adem Magrali ise, “Denizimiz olmadigi halde balik festivali yapan Balikçilar Odasi Baskani Ibrahim Sari’ya tesekkür ederiz. Burada 2 bine yakin balik dagitildi ve böyle projelerin sadece balikçilardan degil, diger kurumsal firmalardan da bekliyoruz. Malum 6 Subat’ta asrin felaketini yasadik, bunlari yavas yavas üzerimizden atmamiz gerektigini düsünüyorum. Insallah daha güçlü bir Kahramanmaras olacagiz. Bu tarz organizasyonlarin oldukça önemli katkilari var. Yavas Yavas hayata tutunmak zorundayiz ve depremzede çocuklarimizi ve ailelerini farkli etkinliklerle motivasyon saglaniyor” diye konustu.

Kaynak: İHA