Hacker Grubu Türk Havayolu Çalisaninin Hesabindan Airbus'un Sistemine Girdi

USDoD adli hacker grubu, bir Türk havayolu çalisaninin hesabini ele geçirerek Airbus’un sistemine girdi. Türk çalisanin hesabindan Airbus’un sistemine giren hackerlar, müsterilerin tüm bilgilerini ele geçirdi.

Siber dünyada USDoD adiyla taninan bir hacker grubu, bir Türk havayolu sirketinin çalisanin hesabindan Airbus verilerine eristi. Hacker grubu buradan da uçak üreticisi firmasinin diger müsterilerinin tüm bilgilerini ele geçirdi. Ele geçirilen Airbus saticilarinin adlari, adresleri, telefon numaralari ve daha fazla bilgi, bir hacker forumunda halka açik olarak yayinlandi.

Olayla ilgili Airbus açiklama yapti

Konuyla ilgili olarak Airbus tarafindan yapilan açiklamada, “Airbus müsterilerinden biri ile ilgili bir BT hesabinin hacklenmesi ile ilgili sorusturma baslattik. Söz konusu hesap bu müsterinin özel erisime sahip oldugu bir Airbus web portalindan is dokümanlari indirmek için kullanilmaktaydi. Sistemlerimizin tehlikeye girmesini önlemek için güvenlik ekiplerimiz tarafindan sorun hizlica giderildi ve ileriye yönelik önlemler alindi. Yüksek teknoloji ve sanayi sektörlerinde önemli bir yeri olan Airbus, kötü niyetli kisi veya gruplarin hedefi haline gelebilmektedir. Airbus olarak siber güvenlige ciddi anlamda önem veriyor ve BT sistemlerimizi sürekli olarak gözetim altinda tutuyoruz. Operasyonlarimizi korumak için en iyi koruyucu araçlari, yetenekli siber güvenlik uzmanlarini ve iyi tanimlanmis güvenlik protokollerini kullaniyor ve gerektiginde hizli ve etkili bir sekilde aksiyon alabiliyoruz” denildi.
Kaynak: İHA