Evlat Nöbetindeki Hatice Levent Açiklamasi 'Kizimin Anne Deyisini Özledim'

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplarinca kandirilarak daga kaçirildigini ileri süren ailelerin evlat nöbeti kararlilikla devam ediyor.

Evlat Nöbetindeki Hatice Levent Açiklamasi 'Kizimin Anne Deyisini Özledim'
3 Eylül 2019 tarihinde farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan ailelerin evlat direnisi bin 473’üncü gününde HDP il binasi önünde kararlilikla sürüyor. Kütahya’dan Diyarbakir’a gelerek evladi için HDP önünde nöbet tutan Hatice Levent, kizi Fadime’yi alana kadar bir yere ayrilmayacagini belirtti.

Terör örgütü PKK’nin kizinin elindeki kalemi alip silah verdigini dile getiren Levent, “Fadime’mi almadan bir yere ayrilmayacagim. 5 senedir ben kizimin pesindeyim. Kizim, eger beni görüp duyuyorsan dön gel yavrum. Oralar sizlere göre degil, ben seni büyütmek için ne çileler çektim. Senin elin kalem tutarken ne oldu da silah tutmaya basladi? O magaralari terk et, gel artik. Kizimi almadan bir yere gitmiyorum. Ölene kadar kizimin pesini birakmayacagim. Kizimin anne deyisini özledim” dedi.



Evladina kavusan aile sayisi 46 oldu

Öte yandan, ailelerin kararli direnis gün be gün devam ederken, evladina kavusan aile sayisinin 45’ten 46’ya yükseldigi ögrenildi.
Kaynak: İHA