Dis Hekimi Adaylarina Beyaz Önlük Töreni

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Dis Hekimligi Fakültesi’nin 2023-2024 Egitim-Ögretim Dönemini gerçeklestirdigi Beyaz Önlük Giyme Töreni ile baslatti.

Dis Hekimi Adaylarina Beyaz Önlük Töreni
Bu yil 4. kez akademik takvimi baslatan BUÜ Dis Hekimligi Fakültesi, yeni ögrencileri için açilis ve beyaz önlük giyme töreni düzenledi.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde organize edilen törene Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Irfan Kiristioglu, Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alper Pampu, farkli fakültelerin dekanlari, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, akademisyenler, hayirseverler, ögrenciler ve aileleri katildi.

Genç ve dinamik fakülte

Açilis programinda konusan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, genç ve dinamik bir fakülte olusturduklarini söyledi.

Bursa Uludag Üniversitesi’nin Arastirma Üniversitesi vizyonu ile çalistigina isaret eden Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Türkiye’deki 23 Arastirma Üniversitesi arasinda yer aliyoruz. Üstlendigimiz bu misyonun gelistirilmesi için de en genç ve en dinamik fakültelerimiz arasinda bulunan Dis Hekimligi Fakültemize çok güveniyoruz. Üniversitemizi tercih eden yeni ögrencilerimiz, böylesine özel bir ortama gelmis bulunuyor. Deneyimli bir akademik kadromuz var. Bu kadroyu daha da güçlendirecegiz. Fakültemizin insaati hayirseverlerin destegiyle devam ediyor. Kisa süre içinde insaatimizi bitirecegiz. Ögrencilerimize de burada hem pratik hem de teorik egitim vermeye baslayacagiz” açiklamasinda bulundu.

Dis Hekimligi Fakültesi gücümüze güç katacak

Saglik alaninda egitim-ögretim ve bilimsel çalismalar yürüten üniversiteler arasinda da özel bir yerde bulunduklarina isaret eden Rektör Yilmaz, Dis Hekimligi Fakültesi’nin sahip oldugu dinamizmle bu basarilara yenilerini ekleyecegine inandiklarinin altini çizdi. Yilmaz; “Yeni kurulmus fakültelerin her zaman özel bir yeri vardir. Buradaki akademik ve bilimsel deneyimden iyi bir sekilde faydalanacaklarina ve ülkemizdeki degerli fakülteler arasinda yer alacaklarina inaniyoruz. Ögrencilerimiz de fakültemizde iyi bir egitim alacak ve degerli dis hekimleri olarak buradan mezun olacaklar. Hayirli olmasini diliyor, tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum” seklinde konustu.

3 asamali egitim modeli uygulanacak

Konusmasina fakültenin açilis süreci ve devam eden egitim-ögretim faaliyetlerini anlatarak baslayan Dekan Prof. Dr. Alper Pampu ise olusturduklari nitelikli ders modelleri sayesinde büyük mesafeler kat ettiklerini belirtti.

Kurulus asamasinda sadece Türkiye’yi degil, dünyadaki en iyi 10 dis hekimligi fakültesini de incelediklerini açiklayan Prof. Dr. Alper Pampu; “Ögrencilerimizin egitim alacagi 5 yil içerisinde 3 asamali bir egitim modeli uygulayacagiz. Ilk asamada dis hekimligi alaninda temel bilimler dersleri verecegiz. Bu teorik aktarimlar, uygulama laboratuvarlarimizdaki pratik çalismalarla desteklenecek ve ögrencilerimizin el becerileri gelistirilecek. Ikinci asamada ise ögrencilerimizin teorik dersleri devam ederken, gerçek hastalar üzerindeki klinik uygulamalara geçisleri gösterecegiz. Bu asamada Bursa Agiz ve Dis Sagligi Egitim ve Arastirma Hastanesi bünyesindeki kliniklerde yürütülecektir. Üçüncü asamada da ögrencilerimiz tüm teorik dersleri tamamlamis olacak ve hasta pratigi yapacaklar. Son olarak ögrencilerimiz klinik uygulamalari yürütecek ve meslege hazir hale getirilecektir” dedi.

Her zaman yaninizda olacagiz

Ögrencilere de seslenen Dekan Pampu; “Dis hekimligi meslegini tercih ettiniz. Inaniyorum ki 5 yillik egitiminizin ardindan sizleri bugünkü coskuyla buradan ugurlayacagiz. Dürüst, insan haklarina saygili, etik degerlere bagli ve mesleki manada donanimli hekimler olacaksiniz. Bu anlamda hocalariniz olarak her zaman yaninizda olacagiz. Ailelerimize de seslenmek istiyorum. Gözünüz arkada kalmasin. Artik onlar da bizim birer evladimiz. Yeni egitim-ögretim dönemi hepimize hayirli olsun” diye konustu.

Açilis töreninin ardindan Bezmiâlem Vâkif Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Dogan Dolanmaz tarafindan ögrencilere ilk ders verildi.

Dolanmaz, Dentofasiyal Deformitelerde Tedavi Yaklasimlari baslikli bir sunum gerçeklestirdi.

Program; fakülteye katkida bulunanlara tesekkür belgelerinin takdimi, müzik dinletisi, beyaz önlük töreni ve beyaz önlük andinin okunmasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA