Cumhur Ittifaki'ndan Asfaltla Ilgili Soru Önergesi

Meclisin son gününde Cumhur Ittifaki üyeleri belediye baskanligi ile meclis baskanligina yazili bir önerge vererek, asfalt dökümünü ve isten çikarmalari yazili olarak cevaplamasini istedi.

Cumhur Ittifaki'ndan Asfaltla Ilgili Soru Önergesi
Adana Büyüksehir Belediye Meclisi 1. Baskanvekili Mustafa Akgedik tarafindan açildi. Gündeme eklenmesi için verilen bir önergede, MHP Grup Baskanvekili Cemal Demirdag, AK Parti Meclis Üyesi Vedat Gündogan ve MHP Meclis Üyesi Sehmus Uçar, yazili cevap istedi.

Önergede, "1- Eylül 2023 tarihinde yapilan Adana Büyüksehir Belediye Meclis oturumunda Belediye Baskani Zeydan Karalar, 2 milyon 300 ton asfaltin yol çalismalarinda kullanildigini dile getirmistir. Buna göre, bu asfaltin Adana’nin hangi ilçelerine hangi mahallelerine hangi tarihlerde ve kaç ton döküldügüne ve bunun karsiliginda kaç metre yol asfaltlandigini yazili olarak tarafimiza verilmesini, b) Yapilan bu yollarin metre genisliginde ve kaç metre uzunlugunda ve kaç santim kalinliginda asfalt döküldügü bilgisinin verilmesine, 2-1 Nisan 2019 12 Eylül 2023 tarihleri arasinda gerek ASKI ve gerekse Büyüksehir’de sözlesmeli olarak çalisanlarindan a) Kaç kisi isten çikartilmistir, b) Isten çikartilan sözlesmelilerin kaç tanesi mahkeme karari ile geri dönmüstür. c) Mahkeme karari ile geri dönenlere kaç aylik maas ve toplamda ne kadar ödenmistir? d) Bu isçilere kaç lira gecikme faizi maaslarina yansimistir? e) Bu sözlesmeli isçilerin avukatlarina toplam kaç lira avukatlik ücreti ödenmistir? f) 1 Nisan 2019 ve 12 Eylül 2023 tarihleri arasinda hem ASKI bünyesinde hem de Adana Büyüksehir Belediyesi bünyesinde kaç tane sözlesmeli personel alinmistir? Yukaridaki sorularimizin yazili olarak cevaplarinin en kisa verilmesini rica ederim" denildi.

AK Parti Grup Baskanvekili Vedat Gündogan ise, 3 sezondur bitirilemeyen Karatas sahilindeki plajin neden bitirilemediginin nedenin sorarak, "Plajin yerinin de çok dogru olarak düsünmüyorum yine de bu kadar emek ve 3 degistigi bir yerde açilamama nedenini bir kez hatirlatirim" dedi.

Gündogan, "Sehrimizin önemli festivalleri var. Bunlar sehre ve Türkiye’ye mal olma yolundadir. Bu daraltilmis festivallerden bir tanesi de Adana Altin Koza Film Festivali. Bu festivale yerel basinimizin ciddi tepkisi var akreditasyon uygulamasiyla ilgili. Bu tepki meclisin ilk gün toplantisinda biz hatirlatildi. Biz de Altin Koza yönetimini uyarmistik. Bir kentte yapilan etkinlikte o kentte yasayan vatandaslar mutlu degil ve o etkinlige karsi tepki gösteriyorsa bu etkinligin Türkiye’ye mal olmasinin da bir anlami yok" diye konustu.

CHP Grup Baskanvekili Serdar Seyhan ise, festivallerin sinirlandirilmasi ve kisitlanmasiyla ilgili elestirilere aynen katildigini söyledi.

Seyhan, "Çünkü ben belli bir süredir ulusal basini da takip ediyorum, ülkemizin çok, dört bir yaninda festivallerin engellendigini, nasil yasaklandigini defalarca okudum, yazili ve görsel medyada da izledim. Bunun gerekçeleri ve nedenleri az önce burada anlatilanlardan çok farkli gerekçeler. Simdi bunun bir siyasi polemik olusturmasina imkan vermek istemiyorum ama festival deyince burada ne bir kisitlama var ne bir yasaklama var" seklinde konustu.

Daha sonra gündemlere geçildi. Teklifler ilgili komisyonlara, komisyonlardan gelen raporlar meclisten geçti.

Adana Büyüksehir Belediye Meclisnin 9 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 14.00’te toplanmasina karar verildi.

Kaynak: İHA