Baskan Demirtas Açiklamasi 'Kadina Siddete Karsi Toplumsal Bilinci Olusturmaliyiz'

Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Siddet olgusu tüm dünyada genel bir sorun. Bu sorunu sadece kanunlar, yasal düzenlemeler ve cezalarla çözemeyiz. Kadina siddete karsi toplumsal bilinci olusturmaliyiz” dedi.

Baskan Demirtas Açiklamasi 'Kadina Siddete Karsi Toplumsal Bilinci Olusturmaliyiz'
Ilkadim Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü tarafindan personele yönelik “Kadina Yönelik Siddet Semineri” düzenlendi.

Belediye Hizmet Binasi Çok Amaçli Salonu’nda gerçeklestirilen seminerde Sosyolog Enes Durgun kadina yönelik siddetin önlenmesi için bireylerin ve belediyelerin üzerine düsen görevleri anlatti. “Kadin Destek Uygulamasi (KADES)” veya “183 Sosyal Destek Hatti” üzerinden yapilan ihbarlarin ayni anda degerlendirildigine dikkat çeken Sosyolog Enes Durgun, “Kadina yönelik siddet konusunda bilgi ve farkindalik kazandirma, siddet türleri, önleyici ve koruyucu faktörler olasi siddet karsisinda ile Siddet Önleme ve Izleme Merkezi (SÖNIM) hakkinda bilgilendirmelerde bulundu.

“Siddet olgusu tüm dünyanin ortak sorunu”

Kadina siddet, savunmasiz olana güç gösterisi yapmak, bu sekilde tahakküm kurmaya çalismak kabul edilemez bir durum oldugunu ifade eden Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Siddet olgusunun çok farkli uygulama sekilleri ve boyutlariyla tüm dünyada genel bir sorun. Bu sorunu sadece kanunlar, yasal düzenlemeler ve cezalarla çözemeyiz. Kadina yönelik siddet; öncelikle herkesin insani, ahlaki ve vicdani çerçevede yaklasmasi gereken bir mesele. Toplum olarak siddetle mücadele etme, bilinçlenme ve siddete dayanak çikan zihniyetin dönüsmesini saglayacak adimlar atma noktasinda sorumluluklarimiz var. Kadina siddete karsi toplumsal bilinci olusturmaliyiz. Personellerimize yönelik egitim semineriyle çalisma arkadaslarimizla bayani ve erkegi ile hep birlikte bu toplumsal sorumlulugu daha da bilinçlenerek üzerimize alacagiz ve toplumun her bir ferdini siddete karsi mücadelede sorumlu görüyor ve bu sorumlulugu üstlenmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Seminer soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Kaynak: İHA