Bakan Mehmet Özhaseki'den Indirim Müjdesi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, “TOKI’den konut ve is yeri alan vatandaslarimiz, kalan borçlarini pesin ödemek isterlerse yüzde 25 oraninda indirimden faydalanabilecek" dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki'den Indirim Müjdesi
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, katildigi canli yayininda vatandaslardan gelen yogun talep üzerine Toplu Konut Idaresi (TOKI) araciligiyla alinan ve geri ödemeleri devam eden konut ve is yerleri için yüzde 25 indirim kampanyasi düzenlediklerini duyurdu. Bakan Özhaseki’nin müjdesini verdigi yüzde 25 indirim kampanyasindan, TOKI’den ev ve is yeri almis ve geri ödemesi 2022 yili Haziran ayinin sonuna kadar baslamis olanlar faydalanabilecek. Alicilar borç bakiyesinin pesin olarak kapatmasi durumunda yüzde 25 oraninda indirim imkânindan yararlanabilecek.

Kampanya 21 Eylül’de baslayacak

Borcun tamamini kapatamayacak olan alicilar ise borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak sartiyla yaptiklari ödemeye yüzde 25 indirim kampanyasindan kismi olarak faydalanabilecek. Konut ve isyeri alicilari, borç kapatma tarihi itibariyla hesaplanacak borç bakiyelerini, 21 Eylül-19 Ekim 2023 tarihleri arasinda satis islemlerini gerçeklestirdikleri bankadan ögrenebilecek. Yüzde 25 indirim kampanyasi 21 Eylül’de baslayacak ve 19 Ekim’de sona erecek.

Borçlarini kapatmak isteyenler araci bankadan konut kredisi kullanabilecek

Alicilarin, basvuru tarihi itibariyla öncelikle borç kapatmanin yapildigi aya ait taksit ödemelerini yapmis olmasi gerekiyor. Ayrica geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun olmamasi sarti da var. Kampanyaya dahil olan konut ve is yeri alicilari, borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak isterse de Gayrimenkul Satis Sözlesmesi’ni imzalamis olduklari araci bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

Kampanya tarihinden sonra indirim geçerli olmayacak

Kampanya tarihinden sonra yapilacak borç kapatma ve kismi ödemelerde ise söz konusu indirim oranindan yararlanilmasi mümkün olmayacak. Kalan taksit sayisi 12 ve daha az olan konut ve is yeri alicilari indirim kampanyasindan faydalanamayacak.
Kaynak: İHA