Atasehir'de 'Kardes Kültürlerin Festivali' 16 Eylül'de Basliyor

Atasehir Belediyesi’nin farkli türden müzikleri Istanbullularla bulusturdugu “Kardes Kültürlerin Festivali”nin sekizincisi 16 Eylül aksami basliyor. Dopdolu bir programa ev sahipligi yapacak olan Festivalde, Gülsen’den Edis’e, Duman’dan Gazapizm’e, Arif Sagdan’dan Mustafa Ceceli’ye, Niyazi Koyuncu’dan Tan Tasçi’ya kadar birbirinden degerli 19 sanatçi ve grup bir araya gelerek müzigin coskusunu Atasehir’e tasiyacaklar.

Atasehir'de 'Kardes Kültürlerin Festivali' 16 Eylül'de Basliyor


Atasehir Belediyesi tarafindan bu yil sekizincisi düzenlenecek “Kardes Kültürlerin Festivali” için geri sayim basladi.

9 gün boyunca 8 ayri mahallede 19 sanatçi ve grubun katilacagi festival, Atasehir’de müzik dolu bir atmosfer olusturacak. 16 Eylül’de müzikseverlerle bulusacak festivalin açilis konserinde Gülsen sahne alacak. Konser, Barbaros Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Meydani’nda saat 20.00’da baslayacak.

Atasehir’de heyecan verici bir müzik söleni yasatmak istediklerini belirten Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi, “16 - 24 Eylül tarihleri arasinda ilçemizin farkli noktalarinda düzenleyecegimiz festivalimiz, halkimiza bu yil da tadina ve seyrine doyulmayacak anlar yasatacak. Müzigin, insanligin ortak dili ve mirasi oldugu görüsünü benimseyerek festivalimizde birbirinden degerli 19 sanatçi ve müzik grubunu agirlayacagiz. Tüm halkimizi; türkülerin, sarkilarin ve ezgilerin bulusacagi festivalimize davet ediyorum” seklinde açiklamada bulundu.

Tüm konserlerin ücretsiz olacagi festival boyunca sirasiyla, Gülsen, Edis, Erdal Güney, Özcan Türe, Taner Özdemir, Nurdan Ipek, Muharrem Temiz, Nilüfer Saritas, Kutsal Evcimen, Niyazi Koyuncu, Gazapizm, Arif Sag, Belkis Akkale, Erdal Erzincan, Tolga Sag, Mustafa Ceceli, Selçuk Balci, Duman ve Tan Tasçi olmak üzere müzigin farkli dallarindan usta isimler müzikseverle bulusacak.

Festival çerçevesinde 17 Eylül Pazar günü saat 20.00’da sahne alacak Edis, Mevlana Mahallesi SiteSpor Sahasi yaninda katilimcilara müzik dolu saatler yasatacak.

18 Eylül Pazartesi günü saat 18.00’da Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi’nde gerçeklesecek Erdal Güney, Özcan Türe, Taner Özdemir ve Nurdan Ipek konserleriyle birlikte Anadolu ve yakin cografyamizin ezgileri müzikseverlerle bulusacak.

19 Eylül Sali günü saat 19.00’da Içerenköy Mahallesi Adem Sokak’ta düzenlenecek Muharrem Temiz, Nilüfer Saritas ve Kutsal Evcimen konserleriyle türkülerin Atasehir’deki yankilari devam edecek.

20 Eylül Çarsamba günü gerçeklesecek 5. gün etkinlikleri saat 20.00’da Niyazi Koyuncu konseri ile baslayacak. Ardindan saat 21.30’da Gazapizm muhtesem performansiyla Örnek Mahallesi Kapali Pazar Alani’nda sahne alacak.

21 Eylül Persembe günü saat 19.30’da Mustafa Kemal Mahallesi IBB Deprem Parki’nda (eski ismiyle Deniz Gezmis Parki) baslayacak müzik söleninin 6. gününde, Türk Halk Müzigi’nin usta isimleri; Arif Sag, Belkis Akkale, Erdal Erzincan ve Tolga Sag türküseverlere türkülerle dolu bir aksam yasatacaklar.

Festivalin devaminda, 22 Eylül Cuma günü Kayisdagi Mahallesi’nde Mustafa Ceceli ve Selçuk Balci hayranlariyla bulusacak. 23 Eylül Cumartesi günü Atatürk Mahallesi ATAPARK Konser Alani’nda sevilen Türk rock grubu Duman festival çerçevesinde sahne alacak. 24 Eylül Pazar günü ise Içerenköy Mahallesi Adem Sokak’ta Tan Tasçi en güzel sarkilarini sevenleri ile birlikte söyleyecek.

Ayrica Festivaldeki 16, 17, 20, 22, 23, 24 Eylül tarihlerindeki konserler öncesinde, Ersin Show da sunuculuk ve DJ’lik yapacak.
Kaynak: İHA