Anasinifi Ögrencilerine Kirtasiye Seti Ve Oyuncak Armagan Edildi

Sehitkamil Belediyesine bagli hizmet veren 25 aile merkezinde 2023-2024 yeni egitim-ögretim yilinda 50 subede ögrenciler egitim görecek. Bugüne kadar 14 bin 334 ögrencinin ücretsiz yararlandigi egitimlerden bu yil yararlanacak ögrencilere kirtasiye seti ve oyuncak hediye edildi.

Anasinifi Ögrencilerine Kirtasiye Seti Ve Oyuncak Armagan Edildi
Sehitkamil Belediyesi ile Sehitkamil Ilçe Millî Egitim Müdürlügü arasinda imzalanan Anasiniflari Protokolü çerçevesinde aile merkezlerinde olusturulan siniflarda egitim-ögretim faaliyetleri bu yil da araliksiz devam edecek. Anne ile çocugunun ayni çati altinda egitim almasi amaçlanarak 2009 yilinda baslatilan projeden, bugüne kadar 14 bin 334 ögrenci faydalandi.

Sehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda her ögrenciye ihtiyaci olan 30 çesit kirtasiye malzemesinden olusan kirtasiye setinin yani sira oyuncak armagan edildi. Programa Sehitkamil Belediye Baskan Yardimcilari Ceyda Gürsel ile Fatih Ermeydan, ögrenciler, ögretmenler, veliler ve idareciler katildilar.

“Ögrencilerimize, egitim ve ögretim hayatlarinda basarilar diliyorum”

Programda konusan Sehitkamil Belediye Baskan Yardimcisi Ceyda Gürsel, “2009 yilinda basladigimiz aile merkezleri projesinde öncelikli hedefimiz, annelerimize egitim vermekti. Annelerimizin, çocuklarin da egitime ihtiyacinin oldugunu, çocuklarin küçük oldugu ve birakacaklari yer olmamasi sebebiyle anasiniflarimizi açtik. Sehitkamil Belediyesi olarak çocuklarimizin ilk egitim ile kucaklastigi ve tanistigi yerler, aile merkezlerimizin anasiniflari oldu. 25 aile merkezimizde anasiniflarimizda Milli Egitim Müdürlügümüzün destegiyle çocuklarimiza egitim veriyoruz. Bugün de 2023-2024 egitim ve ögretim yilinin baslamasiyla birlikte 25 aile merkezimizdeki anasiniflarimizda egitim alacak olan çocuklarimiza kirtasiye destegi sunuyoruz. Simdiden tüm ögrencilerimize, egitim ve ögretim hayatlarinda basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Aile merkezleri, büyük önem tasimaktadir”

Programda konusan ögrenci velisi Ayse Günes, “Pirsultan Aile Merkezi’ne çocugum için basvuru yapmaya gitmistim. Basvuru yapmaya gittigimde bizler için de maddi ve manevi destek saglayabilecek imkan oldugunu ögrendik. Çocuklarimiz, kendi siniflarinda egitim alirken bizlerin de kendimizi gelistirebilecek kurslara katilma hakkimizin oldugunu ögrendim. Çocuklarimizin gelisiminde, sosyallesmesinde ve bizlerin meslek edinmesi açisindan aile merkezleri, büyük önem tasimaktadir. Aile merkezleri, bizlerden maddi hiçbir sey beklemeden egitim verip, ailemize maddi ve manevi destek olabilecegimiz yerlerdir. Arkadaslarimiz ve hocalarimizla güzel iliskiler kurup, sosyalleserek kendimize de bir nevi yatirim yapmis oluyoruz. Aile merkezleri, çocuklarimizin severek geldigi, annelerinin de her zaman yaninda hissedebilecegi kurumlardir. Egitim sehri Gaziantep olma yolunda ilerlerken, egitim ve meslek odakli hizmetlerinden dolayi bize bu firsati sunan Sehitkamil Belediyesi ve Milli Egitim Müdürlügümüze çok tesekkür ederim” dedi.



“Aile bütçeme destek sagliyorum”

Programda konusan ögrenci velisi Seher Yilmaz da, “Çocugumu anasinifina kayit yaptirmak için Çamlitepe Aile Merkezimize basvurmustu. Çocugumda konusma bozuklugu vardi. Doktor önerisiyle anasinifina kayit yaptim. Ben de giyim kursuna baslamistim. Bu sayede ögrendiklerimle ailemin ihtiyaçlarini kendim dikiyorum. Ayni zamanda disariya dikerek, aile bütçeme destek sagliyorum. Hem çocugum annesinin yaninda, güvende egitim aliyor hem ben de meslek ögreniyorum. Bu durumdan da esim de çok memnun ve böyle egitici ve ögretici kurslar açtigi için Belediye Baskanimiz Ridvan Fadiloglu’na ve bana bu meslegi ögreten degerli hocalarimiza çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA