AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'na Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun "Erdogan küresel güçlere boyun egmistir" sözlerine tepki göstererek, “Kiliçdaroglu, hayatinda Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini korumak adina bugüne dek hiçbir uluslararasi müzakereye liderlik etmis degildir” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a “Erdogan küresel güçlere boyun egmistir” sözlerine tepki gösterdi. Sözcü Çelik, “Kemal Kiliçdaroglu yine cehalet dolu cümlelerle Cumhurbaskanimiza saldirmis. Her zaman oldugu gibi eline tutusturulan bir metni yayinlayarak G20 Zirvesi hakkinda açiklamalarda bulunmus. Hiç anlamadigi konularda yaptigi açiklamalarina bir yenisini eklemis. Öncelikle Kiliçdaroglu, hayatinda Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini korumak adina bugüne dek hiçbir uluslararasi müzakereye liderlik etmis degildir. Bu noktada G20 zirvesi ve uluslararasi gelismelerle ilgili yaptigi açiklamalar en temel dis politika gelismeleri hakkinda hiç bilgisi olmadigini bir kez daha göstermistir. Kiliçdaroglu, Cumhurbaskanimiza yönelik ‘Erdogan küresel güçlere boyun egmistir’ demis. Cumhurbaskanimizin küresel sistem içindeki güçlü ve kararli çizgisi, Kiliçdaroglu’nun asla anlayamayacagi bir boyuttadir. Zaten küresel sistemin bütün aktörleri Cumhurbaskanimizin kararli ve vizyoner bir dis politika çizgisi izledigini yakinen bildigi gibi, dostlarimiz bu durusuna saygi duyduklarini da açikça ifade etmektedirler” ifadelerini kullandi.

"Kiliçdaroglu’nun G20’yi degerlendirebilmesi için katetmesi gereken çok mesafe vardir" diyen Çelik, su ifadeleri kullandi:

“Kiliçdaroglu’nun Türkiye’siz masa kuruldugunu söylemesi ise masa denilince sadece 7’li masayi anlayan birisi için büyük bir iddiadir. Cumhurbaskanimiz ise küresel ve bölgesel olaylarda ‘Türkiye’siz masa kurulamaz’ dediginde bunu defalarca ispat etmistir. Seçim kampanyasi boyunca terör örgütlerinin destek propagandasina sessiz kalan ve boyun egen, dahasi sinir ötesi tezkereye hayir diyen Kiliçdaroglu’nun Cumhurbaskanimizin yürüttügü milli dis politika hakkinda konusmasi abestir. Sayin Kiliçdaroglu’nun öncelikle terörle mücadeleden mavi vatana, Karabag ve Suriye’den Libya’ya kadar bir dizi konuda dersini çalismasi, sinavini vermesi gerekmektedir. Kiliçdaroglu’nun G20’yi degerlendirebilmesi için katetmesi gereken çok mesafe vardir.”
Kaynak: İHA