101 Yillik Keder Ve Sevinç Meclise Tasindi

Bursa’nin Yunan isgalinde yasadigi acilar ve 101 yil önce yasanan kurtulus sevinci, Sehir Tiyatrosu oyunculari tarafindan Büyüksehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayi oturumunda, kisa bir oyunla yeniden gözler önüne serildi.

101 Yillik Keder Ve Sevinç Meclise Tasindi
Isgal süresince TBMM kürsüsünde asili kalan pusude-i siyahin (kara örtü) kurtulusla birlikte kürsüden kaldirilmasi canlandirilirken, meclis kürsüsündeki kara örtüyü Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ve siyasi parti grup baskanlari birlikte kaldirdi. Bursa’nin Yunan isgalinden kurtulusunun 101’inci yili kutlamalari çerçevesinde Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu sanatçilari, Meclis Toplanti Salonu’nda 101 yil öncesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi ve isgal yillarinda Bursa’da yasanan Yunan zulmünü canlandirdi. Bursa’nin isgal haberinin Ankara’ya ulasmasinin ardindan Baskentte meclis üyelerinin yasadigi üzüntü ve bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatiyla Meclis kürsüsüne puside-i siyah olarak adlandirilan siyah örtünün serilmesi sahnesi yasatildi. Bursa’nin isgalden kurtulus haberi ve ardindan meclis kürsüsünden kara örtünün kaldirilmasi sahnesi de 101 yil sonra yeniden canlandirildi.

Büyüksehir Belediye Meclisi baskanlik kürsüsüne sembolik olarak serilen kara örtü ise Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ve siyasi parti grup baskanlariyla birlikte kaldirildi. Baskan Aktas, “Rabbim bir daha böyle bir felaketi sehrimize, ülkemize ve milletimize göstermesin diye dua ediyoruz. Bu vesile ile basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitlerimizi rahmet minnetle aniyorum” dedi.

Kaynak: İHA