Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, Putin Ile Görüsmek Için Rusya'ya Gitti

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile görüsmek için Pyongyang’dan ayrilarak trenle Rusya’ya hareket etti.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, Putin Ile Görüsmek Için Rusya'ya Gitti
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile Rusya’da bir araya gelecegine dair duyurusunun ardindan Pyongyang’dan da açiklama geldi. Kuzey Kore Isçi Partisi Sekreterligi’nden Kore Devlet Radyosu’na yapilan açiklamada Kim Jong Un’un Kuzey Kore’nin baskenti Pyongyang’dan trenle ayrildigi ve Rusya’ya hareket ettigi aktarilarak, "Kore Isçi Partisi Genel Sekreteri ve Kuzey Kore Devlet Baskani Kim Jong Un, Rusya Federasyonu’nu ziyaret etmek için 10 Eylül’de ögleden sonra (Kore saati ile) Pyongyang’dan ayrildi" denildi.

Açiklamada Kim Jong Un’a hükümet üyelerinin yani sira askeri heyetten de üst düzey isimlerin eslik ettigi belirtilirken yayinlanan fotograflarda Kim Jong Un ve Kuzey Kore heyetinin Pyongyang’dan ayrilirken tören düzenlendigi ve Kim Jong Un’un da trenden selamlama görüntüsü verdigi görüldü.

Kaynak: İHA