Bakan Göktas Açiklamasi 'Türkiye Aile Destek Programi Kapsaminda Ödemeleri Bugün Hesaplara Yatiriyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Türkiye Aile Destek Programi kapsaminda ödemelerin bugün itibariyla hesaplara yatirilacagini açikladi. Bakan Göktas, bu kapsamda ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4,3 milyar TL ödeme yapacaklarini duyurdu.

Bakan Göktas, programin baslangicindan bu yana hanelere saglanan destek tutarinin 48,1 milyar TL’yi astigini belirterek, “Sosyal refah paylasimini önde tutan bakis açisiyla, arz odakli güçlü sosyal yardim sistemini kararli ve etkin bir sekilde yürütüyoruz. Büyüyen ve gelisen Türkiye’mizin refahini vatandaslarimizla paylasmaya devam ediyoruz” dedi.

Türkiye Aile Destek Programi kapsaminda hanelere destek sagladiklarini ifade eden Bakan Göktas, “Ihtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdigimiz destegimizle onlarin yaninda olmayi sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programi kapsaminda ödemeleri bugün hesaplara yatiriyoruz. Türkiye Aile Destek Programi kapsaminda ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay 4,3 milyar TL destek verecegiz” diye konustu.

Ekim 2022’de Çocuk Destegi ve Elektrik Tüketim Destegi’nin Türkiye Aile Destek Programi’na eklendigini hatirlatan Bakan Göktas, sunlari söyledi:

“Destegimizden yararlanan hanelerimize çocuklarinin masraflarini karsilayabilmeleri için aylik ödeme yapiyoruz. Çocuk destegi kapsaminda hanelerimize ilave destek sagliyoruz. Elektrik Tüketim Destegimiz ile de hanelerimize ödeme yapiyoruz.”
Kaynak: İHA