Okulun Ilk Günü Didik Didik Arandilar

Bursa Il Jandarma Komutanligi’na bagli trafik, asayis ve narkotik ekipleri egitim ve ögretim yilinin baslamasiyla birlikte bölgelerinde bulunan okullarin huzur ve güvenini saglamak için harekete geçti. Servis araçlari tek tek durdurulurken, en ince ayrintisina kadar her sey kontrol edildi.

Okulun Ilk Günü Didik Didik Arandilar
Bursa Il Jandarma Komutanligi tarafindan sorumluluk sahalarinda bulunan yol güzergahlarinda ve okul önlerinde servis araçlarinda gerekli denetim ve kontrolleri yapilarak, okul servis araci soförlerine bilgilendirmeler yapildi. Bursa’nin en yogun okulun bulundugu bölge olan Bademli Mahallesi’nde uygulama yapan ekipler, havadan da görüntülendi. Ögrencileri tasiyan servisler, tek tek durduruldu. Jandarma personeli tarafindan ögrenciler, emniyet kemerini hareket etmeden baglamalari, durmadan da çikarmamalari konusunda bilgilendirildi. Ayrica çocuklarin trafik kurallarini ve jandarmanin yaptigi çalismalari anlatan el kitapçigi ile boyama kitabi hediye edildi.

Tek tek durdurulmanin ögrenciler kadar kendileri için de önemli oldugunu belirten servis soförleri, "Bu denetimlerin daha sik yapilmasi gerekiyor. Yeni dönem baslamadan biz bütün eksikliklerimizi tamamladik. Saglik ve güvenle isimizi yapiyoruz. Eksigi olan bir an önce tamamlamali. Çünkü bu çocuklarimizin sagligi için önemli" dedi.

Bursa’daki jandarma bölgesinde bulunan 315 okulun güzergahlarinda siki denetimler arttirilirken, 500 personelle çocuklarin suça sürüklenmesini ve suç magduru olmasini engellemek, çocuklari fiziksel ve ruhsal gelisimlerini etkileyecek zararli aliskanliklardan, tehlikeli maddelerden korumak maksadiyla ‘Huzur ve güven uygulamasi’ ilkokul, ortaokul ve liselerin bulundugu alanlarda yapildi.
Kaynak: İHA