Nazilli'de Ögrenciler Okullarina Kavustu

Aydin’in Nazilli ilçesinde ilkögretim haftasi ve ilk ders zili coskusu birlikte yasandi.

Nazilli'de Ögrenciler Okullarina Kavustu


Nazilli’de 2023-2024 Egitim Ögretim Yili Ilkögretim Haftasi nedeniyle açilis etkinlikleri düzenlendi.

Istasyon Meydanindaki Atatürk büstüne Ilçe Milli Egitim Müdürlügü çelenginin sunumu, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan kutlama etkinlikleri Ibn-i Sina Ilkokulu’nda devam etti. Okul Müdürü Sadettin Orhan’in ev sahipliginde geçeklestirilen kutlama etkinliklerine Nazilli kaymakami Sedat Sirri Arisoy, Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek ve ilçe protokol üyeleri ile birlikte diger okullarin müdürleri ve ögrencileri katildi.



2023-2024 Egitim Ögretim Yili Ilkögretim Haftasi nedeniyle günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapan Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek, yeni egitim-ögretim yilinin basta Nazilli olmak üzere tüm Türkiye’ye hayirli olmasini diledi.

Müdür Simsek, Nazilli’de 30 bine yakin ögrenci ve 2 bin 448 ögretmen ile birlikte, yeni egitim-ögretim yilina baslamanin heyecanini ve sevincini yasadiklarini ifade ederek: “Geçtigimiz yil hazirladigimiz projeler ile akademik, kültürel, sportif ve sanatla ilgili alanlarda çok güzel çalismalar yaptik Nazilli’miz uzun yasam sehri ayni zamanda bir egitim sehridir. Cumhuriyetimizin 100. Yili olan 2023’te de 23 proje ile egitimdeki çitamizi daha da yüklere çikaracagiz. Ögrencilerimiz için hazirladigimiz projelerle gerek akademik; gerekse sanatla ilgili, kültürel ve sportif alanlarda ilgi ve yeteneklerini fark edecek ve kendilerini gelistirecekleri imkân ve firsatlar bulacaklardir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle "Yeni nesil sizlerin eseri olacaktir" sözünden hareketle en büyük gücümüz sevgili ögretmenlerimizdir. Sevgili ögrencilerimiz; kendinize, milletinize, aydinlik gelecegimize inanin. Ilgi duydugunuz alanlari arastirip, yeteneginiz olan alanlari kesfedin. Biliniz ki sizler memleketimizin umudusunuz. 2023-2024 egitim-ögretim yilinin ülkemize, milletimize ve Nazilli’mize hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.



Ibn-i Sina Ilkokulu ögretmen ve ögrencileri tarafindan hazirlanan etkinlik büyük begeni ile izlendikten sonra toplu hatira fotografi ve ilk ders zilinin çalmasi ile etkinlik sona erdi.
Kaynak: İHA