Muratpasa Ve Zigetvar Kardes Kent Oldu

Antalya Muratpasa Belediyesi ve Kanuni Sultan Süleyman’in son seferini gerçeklestirdigi Macaristan’in Zigetvar Belediyesi ‘kardes kent’ oldu. Belediye baskanlari Ümit Uysal ve Peter Vass arasinda protokol, Zrinyi Günlerinde imzalandi.

Muratpasa Ve Zigetvar Kardes Kent Oldu
Baskan Uysal, Muratpasa Belediyesi’nin düzenlendigi Uluslararasi Kaleiçi Old Town Festivali’nin katilimci sehirleri arasinda yer alan Macaristan’in Zigetvar sehrinde bu yil 191’incisi düzenlenen Zrinyi Günlerine katildi.

Türkiye’nin farkli sehirlerden heyetlerin de yer aldigi ve 7-10 Eylül tarihleri arasinda düzenlenen etkinlikte, Muratpasa ve Zigetvar arasinda kardes kent protokolü imzalandi.

Protokol imza töreni, Zigetvar Belediye Meclis binasinda gerçeklesti. Belediye baskanlari Ümit Uysal ve Peter Vass’in imzaladigi protokolle, Osmanli Imparatorlugu’na en parlak dönemini yasatan Padisah Kanuni Sultan Süleyman’in son seferini gerçeklestirdigi Zigetvar ve Muratpasa belediyeleri tarihi ve kültürel geleneklerin canlandirilmasi, turizm, kültürel mirasin korunmasi gibi basliklarda ortak çalisma karari aldi. Baskan Uysal, imza töreninde Zigetvar’la ortak bir geçmis paylastiklarini belirterek, “Ortak anilar gelecegimiz için baris, kardeslik ve fayda üretsin” dedi.

Zrinyi Günlerinde Baskan Uysal ayrica, 1566’da Osmanli Imparatorlugu’nun Zigetvar Kusatmasi anisina yapilan Macar-Türk Dostluk Parki’nda Kanuni Sultan Süleyman’in büstünün de yer aldigi anita çelenk sundu.
Kaynak: İHA